KORFBAL EN CORONA Vanuit de KNKV hebben we een aantal gedragsregels gekregen die we met jullie willen delen.
Spelregels voor sport in het kort In het kort de spelregels voor het sporten: • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines. • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
Wedstrijden en toernooien Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.
Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden: • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). • Vermijd drukte. • Was vaak je handen.
Adviezen om ervoor te zorgen dat personen afstand van elkaar kunnen houden en voor het beheersen van de bezoekersstroom: Bij de inrichting van de buitenruimte moet iedereen zich strikt aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Attendeer iedereen erop dat zij afstand van elkaar houden en herhaal deze boodschap op meerdere plekken. Zorg dat er voldoende afstand is tussen de zitplaatsen. Beperk het aantal personen in de sanitaire ruimtes (was-, toilet- en/of doucheruimtes). Laat bezoekers wachten met anderhalve meter afstand. Train en begeleid medewerkers op de maatregelen en adviezen en op het toezien op het onderling 1,5 meter afstand houden.
Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden? Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.
Hoe ga je om met spelers die terugkeren uit of woonachtig zijn in ‘oranje’ gebieden? De richtlijnen vanuit de overheid zijn hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert vanuit of woonachtig is in een ‘oranje’- gebied zeer dringend wordt geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan.
De reservebank? Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. De extra ruimte kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van stoelen naast de dug-out.
Welke regels en richtlijnen gelden er voor kantines, verenigingsgebouwen en terrassen? Sportkantines, verenigingsgebouwen en terrassen vallen onder de richtlijnen en protocollen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland. Naast het houden van de onderlinge 1,5 meter afstand tussen gasten (tenzij ze uit één huishouden komen of personen t/m 17 jaar onderling).
Hoe ga ik om met veilig en verantwoord gebruik van kleedkamers? Voor spelers van 18 jaar en ouder geldt dat zij ook in de kleedkamer onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. Omdat dit uiteraard gevolgen heeft voor de capaciteit van de kleedkamers zijn er de volgende tips/adviezen:
-Spreid wedstrijden en trainingen
-We proberen om één team gebruik te laten maken van de kleedkamers.
-Daar waar de tijden elkaar over lappen, zullen we op elkaar moeten wachten. Dus eerst allemaal eruit en dan het volgende team erin.
-Na de wedstrijden is er 15 minuten om de douchen en dan moet de kleedkamer leeg zijn voor het volgende team.
-Er mogen geen ouders meer in de kleed- en doucheruimte komen, alleen de begeleiding van de teams.
Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden of andere korfbalactiviteiten? Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. We leggen dit bij de rijouders zelf neer; wel graag aangeven als je wilt dan mensen gebruik maken van een mondkapje. Dan kan iedereen daar zelf voor zorgen.
Kleedkamer gebruik bij de trainingen Maandag 18:00 – 19:00 uur Pupillen E1 Kleedkamer gasten (bij het veld) 19:00 – 20:00 uur Junioren A1 Kleedkamer thuis (parkeerplaats)/ Aspiranten B1 Kleedkamer gasten
Graag per team de tassen zoveel mogelijk op 1 bank leggen.
Deze week zal het wedstrijdprogramma via de leiding van de teams weer verspreid worden. De kantinediensten zijn ingevuld, kun je niet graag onderling in het team ruilen.
Met de jaarvergadering is er afgesproken dat er in de kantine niet meer op de pof gekocht mag worden, teveel rekeningen blijven openstaan. Je moet er dus voor zorgen dat je kleingeld bij je heb. We zijn wel aan het kijken of er mogelijkheden voor pinnen zijn.
Op vrijdagavond 11 september a.s. zal weer het koppelschieten plaatsvinden voor jong en oud. Er zullen voor de jeugd twee poules gemaakt worden voor de pupillen (3 meter paal) en de aspiranten (3,5 meter paal). Ook de afstand tussen de palen zal verschillend zijn.
Bij het koppelschieten staan twee korven op 7 meter van elkaar en gaat het erom welk koppel binnen een bepaalde tijd de meeste doelpunten maakt.
We starten deze avond met het koppelschieten voor de jeugd, waarna de ‘ouderen’ het overnemen en weer gaan strijden om de Jo Klaassen wisseltrofee.
Heb je zin om met een medespeelster/partner/ouder/vriend(in)/enz. als koppel mee te doen? Geef je dan snel op via onderstaand e-mailadres. Het koppelschieten is bedoeld voor alle leden van NAS, maar ook ouders van (jeugd)leden en/of kaderleden worden van harte uitgenodigd om op deze gezellige avond mee te komen doen.
De jeugd t/m de Aspiranten B1 starten vanaf 18.00 uur. We gaan in meerdere poules strijden om uiteindelijk via kwart- en/of halve finales in de finale te strijden voor de eerste prijs! Voor de Junioren en ouderen starten we vanaf 20.00 uur. Hier gaan we in meerdere poules strijden om uiteindelijk ook via kwart- en/of halve finales in de finale te strijden voor de s.v. NAS koppelschieten – wisselbeker: de Jo Klaassen Bokaal!
Doe je mee? Stuur dan een e-mail met de namen van het koppel naar: info@sv-nas.nl Je opgave moet uiterlijk 4 september binnen zijn!