Nieuwsbrief

APRIL 2023

Beste (steunende en ouders van) leden van s.v. NAS,

We kunnen weer vooruit kijken naar het veldseizoen. Weer lekker naar buiten! Ben jij op zoek naar nieuwe veldschoenen, die ook geschikt zijn voor kunstgras, check dan onderstaande actie van onze sponsor korfbaltotaal.nl!

Onze leden krijgen €10 korting bij een minimaal bestelbedrag van €50. De kortingscode die de klant in de winkelwagen in kan voeren is VELDSCHOENEN23.

Ook voor sportkleding kan je terecht bij korfbaltotaal. Zie op de website:

https://www.korfbaltotaal.nl/

Namens de sponsorcommissie!

NOVEMBER 2022

Sponsoraanbieding Muta Sport Nederland B.V. / Korfbaltotaal.nl

Voor alle leden van NAS!

Met de kortingscode KORFBALZS2022  € 10,- extra voordeel in de webshop van Korfbaltotaal.nl (bij besteding van minimaal € 50,-). Uiteraard geldt dit voordeel ook in onze winkel in Leeuwarden voor jullie leden.

JUNI 2022
MAART 2022
NOVEMBER 2021

Corona update vanuit De KNKV

Vanaf zaterdag 6 november vinden er aangescherpte maatregelen plaats. Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder en als toeschouwer van 18 jaar en ouder in binnensportaccommodaties is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht.

Daarnaast blijven de basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

Hier vind je de actuele informatie die uitgaat van de per 6 november geldende maatregelen. Dit is een samenvatting met de belangrijkste punten uit het protocol van NOC*NSF.

De basis voor het KNKV is het protocol van NOC*NSF.

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:
• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
• schud geen handen;
• neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

 1. Publiek: Publiek van 18 jaar en ouder is alleen welkom met een CTB. Ook chauffeurs van (jeugd)teams vallen onder publiek. In de sporthallen en zalen is een mondkapje verplicht op de tribune en bij binnenkomst
  voor iedereen vanaf 14 jaar.
 2. Horeca/kantine: De horecavoorziening kan open tussen 06.00 en 00.00 uur. Voor het toegang krijgen tot de horeca is vanaf 13 jaar een CTB nodig.
 3. Controle & handhaving: In de Leghe Polder dient iedereen zich voorafgaand aan de training zich te melden bij de bar voor controle van het CTB. Tijdens de avonden zal in sporthal de Kloosterhof door hen gecontroleerd worden. Bij de wedstrijden in het weekend zal iemand van NAS hen hierbij assisteren. In de sporthal de Tinnegieter zullen de trainers deze taak op zich nemen voor aanvang van de trainingen. Eenmalig controleren volstaat niet, er moet voorafgaand aan elke activiteit (training/wedstrijd) opnieuw gecontroleerd worden.

Kerststukjes maken

Helaas gaat het kerststukjes maken niet door; er waren te weinig aanmeldingen.
We hebben er nu voor gekozen om een paasstukje te gaan maken en wel op maandag 11 april 2022.
Zet deze datum alvast in je agenda! We hopen op veel deelnames.

OKTOBER 2021

De wedstrijden buiten zitten er weer op. De resultaten zijn per team wisselend, zo werd er gewonnen maar net zo vaak verloren.
De enige uitzondering zijn de pupillen D, zij zijn ongeslagen kampioen geworden. Van de vereniging hebben zij een mooie medaille gekregen, van de club van 50 een consumptie en alle kinderen hebben van hun ouders een echte korfbalsweater gekregen met hun naam erop. De meiden waren aangenaam verrast!

De kangoeroes zullen gaan trainen in de gymzaal van basisschool de Hoeven. Zij zullen een paar wedstrijdjes gaan spelen, in toernooi vorm. We hopen dat zij in april echte wedstrijden zullen gaan spelen. Ze kunnen nog
leden gebruiken, dus ken je meiden in de leeftijd van 5 of 6 jaar, kom dan een keertje kijken. Meer informatie via info@sv-nas.nl.

Trainen
Na de herfstvakantie zullen we weer in de zaal ( De Tinnegieter) gaan trainen.
Maandag van 18 tot 19 uur de pupillen D
Maandag van 19 tot 20.30 uur de senioren 1
Donderdag van 18 tot 19 uur de aspiranten C
Donderdag van 19 tot 20.30 uur de aspiranten B
Leghe Polder
Woensdag van 19.30 tot 20.30 uur de senioren.
De midweek teams zullen starten met 2 of 3 gezamenlijke trainingen in Weurt van 19 tot 20 uur.

De competitiewedstrijden zullen starten in het weekend van 20 november. Voor de midweek teams vanaf woensdag 17 november.
Denken jullie eraan dat er om een coronatoegangsbewijs ( QR code) gevraagd kan worden in de diverse sportzalen, als publiek maar ook als je wat gaat drinken in de kantines.

De activiteitencommissie heeft een aantal activiteiten gepland, schrijf de datums vast in jullie agenda, dan ben jij er in ieder geval bij.

Maandag 13 december 2021 Kerststuk maken voor iedereen vanaf 18 jaar. Kosten € 25,00. We kunnen 20 personen ontvangen op deze avond.
Geef je alvast op via info@sv-nas.nl.

Zaterdag 19 februari 2022 Carnaval in onze eigen kantine.
Vanaf 19 uur, iedereen is welkom!

Vrijdag 22 april 2022 Koppelschieten, we starten om 18.15 uur met de jeugd , pupillen en aspiranten. Daarna de senioren, midweek, ouders en oudleden. Aansluitend willen we gezellig borrelen, met gezellige dansmuziek.

Zondag 26 juni 2022 4 tegen 4 toernooi met aansluitend barbecue.
Aanvang toernooi 11.00 uur en barbecue 16.00 uur.

De activiteitencommissie is op zoek naar nieuwe leden, voor nieuwe frisse ideeën. Heb jij interesse neem dan contact op via info@sv.nas.nl. Of spreek één van ons aan: Annie Huijbregts, Fabienne Boerakker, Cindy Swartjes,
Lizanne Böhmer, Diana Klaassen of Anita van den Berg.

SPONSORNIEUWS

Shoeby Christmas Private shopping 23-11-2021!
Met de aankomende feestdagen voor de deur houdt Shoeby Beuningen weer een PRIVATE SHOPPING AVOND speciaal voor alle leden, gezinsleden en aanhang van NAS. Uiteraard ook weer met 10% korting en een opbrengst
van 10% voor NAS over de aankopen die worden gedaan!
Vergeet niet in je agenda te zetten: Shoeby Avond NAS dinsdag 23 november van 18.00-21.00 uur!
Kleding-inzamelingsactie november 2021

Wat: kleding, schoenen, tassen, gordijnen, beddengoed (behalve kussens en dekbedden).
Voor Wie: alle leden, familie, bekenden en onbekenden.
Wanneer: inleverdata op alle zaterdagen in november.
van 10.00-12.00 uur bij het clubgebouw van NAS!

Rijk van Nijmegen Culinair
De dinerbonnenactie loopt nog tot en met eind oktober!!
Dus ben je op zoek naar een leuk cadeau om te geven, zelf van plan om uit te gaan eten?
Bestel dan hier jouw bon: www.rijkvannijmegenculinair.nl/partner/nas
Naast Den Tol in Beuningen doen ook bekende restaurants mee in Nijmegen en omgeving. Leuk is natuurlijk ook om nieuwe restaurants te
ontdekken! Zie bijlage voor de deelnemende restaurants.

Rabo Clubsupport
LAATSTE WEEK! De Rabobank Club support actie is bijna ten einde. Stemmen kan nog tot 25 oktober 2021!!
Dus informeer je familie, vrienden en andere bekenden en laat ze stemmen op NAS, zodat we weer een mooie opbrengst kunnen behalen!

CLUB VAN 50 – REMINDER!
Per mail hebben de vaste Club van 50 leden een bericht ontvangen over het nieuwe sponsorjaar van de Club van 50. Voor degene die het gemist hebben, hierbij de reminder.

Hallo, sinds 15 oktober ben ik op de vrijdagochtend gestart met inloopochtenden in de kantine bij s.v. NAS. Heb je een probleem met je computer, laptop of tablet of wil je advies dan kun even binnenlopen.
Je hoeft geen afspraak te maken. Ik maak dan een analyse van je probleem en probeer deze meteen op te lossen. Is het een wat lastiger probleem maken we een afspraak.

De inloopochtenden zijn altijd op vrijdagochtend tussen 9:30 en 12:00 uur en zoals gezegd bij jullie, s.v. NAS in de kantine. De geplande ochtenden
voor dit jaar zijn: 29 oktober, 12, 19 en 26 november, 3, 10 en 17 december.

Natuurlijk kun je me altijd bellen, mailen of WhatsAppen om een afspraak op een ander tijdstip te maken.
Tot ziens,
Henri

vdBerg Computerhulp Beuningen.
Meerkoetlaan 55, 6641 ZH Beuningen
Tel.: 06-14434345
E-mail: info@vdberg-computerhulp.nl
Website: www.vdberg-computerhulp.nl
Ook op WhatsApp en Facebook

SEPTEMBER 2021

Kantine
In onze kantine zijn de prijzen voor de comsumpties aangepast. Op de flesjes zit nu ook statiegeld. Je krijgt bij ons geen statiegeld terug. Je kunt je flesje dus mee naar huis nemen of aan SV NAS schenken door hem in de
daarvoor bedoelde zak te gooien en zo ons te sponsoren.
We zijn een overeenkomst voor 43 donderdagen aangegeaan met schaakclub Koningswaal, zij zullen op 17-10, 13-1 en 13-3 onze kantine gaan gebruiken voor hun competitie wedstrijden. Zij maken gebruik van de
kantine vanaf 19.30 uur.
In onze kantine liggen tijdens de wedstrijddagen appeltjes om op te eten, we willen zo een gezonde leefstijl bevorderen. De appeltjes komen van Fruitbedrijf Peters uit Weurt. We hopen dat ze lekker smaken.
Ook kan er al een tijdje in de kantine gepind worden. Het komt regelmatig voor dat via de instellingen het apparaat op “wifi” wordt gezet. Aangezien we geen wifi in de kantine hebben, moet deze instelling op het apparaat dus uitstaan. Bij deze het verzoek om de instellingen dus niet te wijzigen.

Trainen
Na de herfstvakantie zullen we weer in de zaal ( De Tinnegieter) gaan trainen.
Maandag van 18:00 tot 19:00 uur de Pupillen D
Maandag van 19:00 tot 20:30 uur de Senioren 1
Donderdag van 18:00 tot 19:00 uur de Aspiranten C
Donderdag van 19:00 tot 20:30 uur de Aspiranten B
De midweek teams zullen starten met 2 of 3 gezamenlijke trainingen in Weurt van 19:00 tot 20:00 uur.

De laatst coronaregels vanuit de KNKV
De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:
• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of
smaak: dit geldt voor iedereen;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
• schud geen handen.
Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

 1. Publiek
  Publiek is overal zonder beperking welkom.
 2. Kantine
  • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken op sportaccommodaties geldt dat een coronatoegangsbewijs niet verplicht is;
  • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in de horeca bij sportverenigingen geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is van 13 jaar en ouder.

Dus voor onze gasten in de kantine geldt het volgende:
Als je alleen een drankje of hapje besteld binnen en het buiten nuttigt is er geen coronpas nodig.
Wil je echter binnen blijven zitten dan is deze pas wel noodzakelijk en kunnen de bestuursleden je erom vragen.
We gaan ervan uit dat iedereen die binnen wil zitten zorgt dat hij/zij de pas bij zich heeft. We willen, als sv NAS, geen onnodige boete krijgen, we hopen op een ieders medewerking.

SPONSORNIEUWS SEPTEMBER 2021

CLUB VAN 50
Trots op alle mooie initiatieven en ideeën die de Club van 50 al heeft opgeleverd in de afgelopen 5 jaar!!
Er zijn nog genoeg ideeën en wensen die gerealiseerd kunnen worden, dus ook dit jaar benaderen we onze vaste donateurs van de Club van 50! Wil jij ook donateur worden? Voor een bedrag van Є 50,00 per jaar sta jij op het bord in de kantine en kunnen we weer leuke wensen in vervulling laten gaan.
Geef je idee of wensen door aan: sponsoring@sv-nas.nl.
Doneer via onderstaande link:
https://www.geef.nl/nl/actie/club-van-50-seizoen-2021-2022/donateurs.

NIEUWE SPONSOR!
Met trots willen wij jullie voorstellen aan onze nieuwe sponsor, De Gouden Leeuw Catering uit Ewijk.
Bas van der Aa, zelf jaren als kok gewerkt in Winssen, is vanaf 2018 zich volledig gaan richten op catering.
Met de verhuizing naar Ewijk is Catering De Gouden Leeuw verder gegroeid en geprofessionaliseerd.
Het bedrijf staat voor kwaliteit, eerlijkheid, transparantie en persoonlijkheid!
Of je kiest er voor een heerlijk buffet te laten bezorgen, voor private dining, of wil je liever een volledig verzorgd feest met personeel en aankleding, zij regelen het voor je!
Daarnaast leveren ze ook faciliteiten zoals tenten, meubilair en audiovisuele materialen.
De Gouden Leeuw biedt geen standaard catering aan.
Catering is maatwerk en samen met een enthousiast team is het doel om je wensen na te streven en elke gelegenheid onvergetelijk te maken.
Check de website voor alle mogelijkheden: www.cateringdegoudenleeuw.nl.

GEZELLIG AVONDJE UIT MET JE TEAM!
Met Shoeby Beuningen hebben we een nieuw concept bedacht om met je team een gezellige avond te beleven.
Een combinatie van samen shoppen, een hapje en drankje te nuttigen en de gezelligheid om met je team samen iets leuks te doen.
Uiteraard ook weer met 10% korting en een opbrengst van 10% voor NAS over de aankopen die worden gedaan!
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: sponsoring@sv-nas.nl.
Je bepaalt zelf welke avond, in overleg met Carry van Shoeby.

Kleding-inzamelingsactie november 2021
We gaan weer inzamelen.
Wat: kleding, schoenen, tassen, gordijnen, beddengoed (behalve kussens en dekbedden).
Voor wie: alle leden, familie, bekenden en onbekenden.
Wanneer: inleverdata op alle zaterdagen in November van 10.00-12.00 uur bij het clubgebouw van NAS!

Rijk van Nijmegen Culinair
De dinerbonnen actie loopt nog door!!
Dus ben je op zoek naar een leuk cadeau om te geven, zelf van plan om uit te gaan eten?
Bestel dan hier jouw bon: www.rijkvannijmegenculinair.nl/partner/nas
Naast Den Tol in Beuningen doen ook bekende restaurants mee in Nijmegen en omgeving.
Leuk is natuurlijk ook om nieuwe restaurants te ontdekken!
Onderstaand de deelnemende restaurants:

Rabo Clubsupport
We gaan weer meedoen aan de Rabo Clubsupport actie!
De Rabobank steunt de lokale clubs en verenigingen, niet alleen financieel maar ook door de clubs te ondersteunen en sterker te maken.
Daar doen wij uiteraard graag (weer) aan mee. We hebben ons als vereniging aangemeld, waarna er tussen 4 en 25 oktober 2021 weer gestemd kan gaan worden.
Hou dus je mail en media kanalen in de gaten!

AUGUSTUS 2021

De vakantie zit er weer bijna op.
De KNKV heeft het programma klaar, zodat we vanaf 11 september weer wedstrijden kunnen gaan spelen. Het porgramma staat verder op in de
nieuwsbrief. De kantinediensten zijn weer ingedeeld, als je niet kunt onderling ruilen.
Gelukkig is er weer publiek mogelijk maar nog wel op de juiste afstand, we gaan ervan uit dat iedereen zich hieraan zal gaan houden. Bij klachten blijft
iedereen thuis en laat je je testen!
Er mag ook weer gedoucht worden, echter buiten de leiding mogen er geen ouders in de kleedkamers.
Vanaf maandag 30 augustus wordt er weer getraind.

Maandag van 18:30 tot 19:30 uur de Pupillen D
Maandag van 19:00 tot 20:00 uur de Aspiranten B
Woensdag van 18:30 tot 20:00 uur de Senioren
Woensdag van 19:00 tot 20:00 uur de Recreanten
Woensdag van 20:00 tot 21:00 uur de Midweek
Donderdag van 18:30 tot 19:30 uur de Aspiranten C
Donderdag van 19:00 tot 20:00 uur de Aspiranten B
Zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur de Kangoeroes

Voor de senioren zijn we nog op zoek naar een begeleider voor bij de wedstrijden op zondag. Mocht je hier interesse voor hebben, neem dan
contact op met Anita.

De penningmeester heeft de facturen dit jaar per mail verstuurd en ook zijn ze in de teamapps gestuurd als betaalverzoek. Mocht je geen mail hebben ontvangen, kijk dan ook even in je spambox of laat het weten via penningmeester@sv-nas.nl.
Het versturen van het betaalverzoek is gebeurd op verzoek van de leden op de ledenvergadering.
Als je nog niet betaald hebt, is dit een mooie reminder!!

De senioren spelen op zondag 28 augustus een oefenwedstrijd tegen SVO 2 in de Ooij.

CLUB VAN 50

Windzeil Overkapping
In de nieuwsbrief van april hebben wij jullie al met trots het resultaat van de overkapping laten zien. Inmiddels is het ons ook gelukt om, bij minder weer, te zorgen dat jullie beschut kunnen zitten. Hierdoor wordt het nog gezelliger wordt om te borrelen onder de overkapping.
Na contact te hebben gehad met een bekende relatie van één van onze bestuursleden heeft Verkerk Groep uit Zwijndrecht de vereniging een bedrag gedoneerd die we mochten besteden voor een windzeil.
Daarnaast zijn zij voor het resterende deel een sponsorcontract aangegaan, waarvan inmiddels een mooi sponsorbord langs de velden hangt. Wij zijn
Verkerk dan ook enorm dankbaar voor deze geste!
Voor de leden die het zeil willen gebruiken. Mocht je het zeil willen gebruiken dan is het alleen maar een kwestie van losmaken en naar beneden rollen.
In het materialenhok ligt nog een verzwaringsbuis die onderin kan worden geschoven, zodat bij sterke wind het zeil naar beneden blijft hangen.
Met speciale dank aan Maarten Vrolijks en Jos Hermsen die dit zeil hebben bedacht, plan hebben uitgewerkt, zeil hebben geregeld en opgehangen!

Picknickbanken
Uit het laatste restje van de club van 50 hebben we ook nog 3 compleet nieuwe picknickbanken kunnen kopen.
Maarten Vrolijks, medewerker bij Houthandel- en Frezerij van Hulst uit Beneden Leeuwen heeft dit voor ons willen maken en daardoor hebben we tegen een scherpe prijs dit kunnen realiseren.
Nogmaals bedankt Maarten!

Nieuw Seizoen Club van 50!
De club van 50 bestaat inmiddels alweer 5 jaar en we zien dat in al die jaren de gelden goed zijn besteed!
Niet alleen mooie wensen, maar ook functionele dingen hebben we ierdoor kunnen realiseren. Dit willen we blijven doen!
Binnenkort zal de betaallink worden verstuurd met daarbij de vraag of jullie de club van 50 opnieuw willen steunen!
Nog geen lid van de Club van 50, maar wil je ook een steentje bijdragen mail dan naar sponsoring@sv-nas.nl .
Voor € 50,00 komt jouw naambordje in de kantine te hangen en wordt ook jouw donatie goed besteed!

GEZELLIGE SHOPAVOND MET JE TEAM!
Met Shoeby Beuningen hebben we een nieuw concept bedacht om met je team een gezellige avond te beleven.
Een combinatie van samen shoppen, een hapje en drankje te nuttigen en de gezelligheid om met je team samen iets leuks te doen. Uiteraard ook weer met 10% korting en een opbrengst van 10% voor NAS over de aankopen
die worden gedaan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: sponsoring@sv-nas.nl. Je bepaalt zelf welke avond, in overleg met Carry van Shoeby.

KLEDING- INZAMELINGSACTIE
We willen dit jaar nog een nieuwe inzamelingsactie gaan opzetten, gezien de hoeveelheid nieuwe kledingzakken die alweer zijn afgegeven bij NAS.
Hiervoor zullen nog de inzamelingsdata worden doorgegeven.
Heb je nu al kleding, schoenen, tassen, gordijnen, beddengoed (behalve kussens en dekbedden) wat je wilt wegdoen, bewaar deze dan nog even tot de actie van start gaat.
En laat ook je familie, vrienden, collega’s en andere bekenden dit weten!

NIEUWE LOCATIE SPONSORBORDEN SV NAS
Met de uitbreiding van de sponsorborden zien ook andere bedrijven onze vereniging aan een prachtige locatie op de route tussen Ewijk en Beuningen liggen.
Het idee is ontstaan om (bestaande) of nieuwe sponsoren nog meer te kunnen laten zien. We hebben hiervoor een nieuw hangsysteem gemaakt aan het hekwerk welke aan de straatzijde goed zichtbaar is.
Voor een bedrag van € 450,00 per jaar (voor een contractperiode van minimaal 3 jaar) kan een sponsor hier zijn bord goed zichtbaar laten zien.
Inmiddels heeft de eerste sponsor zich al aangemeld, die de eerste 6 meter al heeft gereserveerd!
Zodra de sponsorborden gereed zijn en het contract is getekend gaan we jullie hier uiteraard meer over vertellen.
Weet jij een bedrijf die goede reclame kan gebruiken of interesse heeft aan deze zichtlocatie, neem dan contact op met sponsoring@sv-nas.nl.
Uiteraard kunnen en mogen ook bestaande sponsoren die interesse hierin hebben contact met ons opnemen.

Het wedstrijdprogramma

JUNI 2021

VERVOLG VELDCOMPETITIE JEUGD

Onze jeugdteam hebben weer enkele wedstrijden mogen spelen. Dat vond iedereen fijn. Hieronder enkele foto’s:

TEAMINDELING SEIZOEN 2021-2022

Senioren 1: Anouk, Mandy, Lotte, Kirsty, Lisa, Larissa, Linde, Femke, Sterre, Iris en Meggi. Trainer: Otto. Coach: zijn we nog in overleg.

Aspiranten B1: Mara, Isis, Isa, Sabine, Anouk, Sanne, Mirre, Marit, Liz-Sophie en Susan. Trainers: Kirsty & Diana. Coaches: Gerda & Diana.

Aspiranten C1: Aniek, Nienke, Jolijn, Alysha, Tess, Ilse, Femke, Madelynn en Jacky. Trainers: Mandy Heymans & Sabine. Coaches: Simone & Wendy.

Aspiranten D1: Emma, Sophie, Fienne, Femm, Femme, Jade en Eva. Trainers: Debby & Lotte. Coach: Debby.

Voor de Midweek en Recreanten verandert er weinig, alleen dat de Recreaten voortaan Midweek 2 zullen zijn.

Voor de Kangoeroes gaan we een andere opzet maken. Daar volgt nog bericht over.

VRIENDINNENTRAINING

Op zaterdag 29 mei was er voor onze jongste jeugdleden, de Kangoeroes en de pupillen een vriendinnentraining. Eerst hebben ze een korfbalcircuit gedaan met o.a. 1) grote bal mikken, 2) hindernisbaan, 3) doorloopballen, 4) afstandsschoten en 5) reis om de wereld. Daarna in 2 groepen korfbalslagbal en het viel af en toe niet mee om de bal goed te raken! Er werd afgesloten met een lekker ijsje en een woord van dank voor iedereen die geholpen heeft.

SPORTDAG BASISSCHOOL DE REUZENPAS

Op donderdag 17 juni jl. hebben we op verzoek van Basisschool de Reuzenpas meegeholpen aan hun sportdag. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben kunnen scoren op onze kangoeroepalen met grote korf. De groepen 5 tot en met 8 kwamen om de beurt naar onze locatie. Daar kregen ze uitleg over korfbal en werden er schoten voorgedaan. Daarna gingen ze in groepjes de doorloopbal, het afstandsschot, de uitwijkbal en de strafwork oefenen. Vervolgens werden er 4-tegen-4 wedstrijdjes gedaan. Ondanks de warmte was het een geslaagde dag. Femke, Lotte, Marieke, Sabine en Lisa bedankt voor jullie hulp.

GEEN KAMP, WEL EEN HIGH TEA

De Kampcommissie had een alternatief bedacht voor het kamp, namelijk een HIGH TEA in onze eigen kantine. Dat vond plaats op zaterdag 19 juni jl.

Er werden verschillende 10 recepten gemaakt: 1) sandwiches, 2) wraps, 3) regenboogcake, 4) fruitspies met poffertjes, 5) worstjes in bladerdeeg, 6) pizzarolletjes, 7) chocoladerolletjes, 8) mini appelfapjes, 9) cake en 10) browniespies, 11) smoothies en 12) bastognetoetjes. Met als resultaat het onderstaande:

MEI 2021

GEEN VERVOLG VELDCOMPETITIE

Op donderdag 22 april jl. hebben we van de KNKV een schrijven gehad over de veldcompetitie.

In alle klassen zal dit voorjaar helaas geen vervolg van de veldcompetitie kunnen plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond 20 april jl. en het eerder gepresenteerde openingsplan. Op basis van bovenstaande constateringen is het niet mogelijk om conform onze eigen routekaart de bestaande competitie uit te spelen en heeft het bondsbestuur dus besloten dat er geen tweede helft van de geplande veldcompetitie plaats zal vinden. Mocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.

TRAINER VOOR SENIOREN

Voor onze senioren hebben we voor volgend seizoen een trainer van buitenaf weten aan te trekken. En wel Otto Hubregtse. Hij zal de meiden gaan trainen en af en toe op zondag aanwezig zijn om te coachen. Op donderdag 22 april heeft hij kennis gemaakt met de meiden, hij heeft er zin en kan niet wachten om te gaan beginnen in augustus.

VERTROUWENSPERSOON ( VCP)

Per 1 april 2021 beschikt SV NAS over een Vertrouwens Contactpersoon (VCP). Deze taak is door Gerda Geurts op zich genomen en Gerda heeft hiervoor onlangs de cursus gevolgd.
Korfbalvereniging SV NAS wil een vereniging zijn waarin (steunende-)leden, vrijwilligers en bezoekers zich veilig en welkom voelen.
Dat ligt allereerst in handen van die korfballende leden, vrijwilligers en bezoekers zelf.
Hun concrete gedrag is van invloed op deveiligheid en het gevoel van geborgenheid van anderen.
Waar gaat het eigenlijk om?
Treiteren en pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, intimideren en andere ongewenste omgangsvormen zijn helaas van alle dag. Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn.
Het mooiste zou zijn wanneer de persoon wiens gedrag als ongewenst wordt ervaren daar rechtstreeks op wordt aangesproken. Dat is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, woede of wat dan ook kunnen de reden zijn dat men zich niet uitspreekt en er dus mee rond blijft lopen.
Ook kan het lastig zijn als diegene waarvan het gedrag als ongewenst wordt ervaren ouder of bijvoorbeeld een leider/trainer is.
In zulke gevallen zou het goed zijn om bij een persoon terecht te kunnen die niets doorvertelt en die een geheimhoudingsplicht heeft.
Een persoon die luistert en die niets doet zonder eerst te overleggen met betrokkene over wat de beste oplossing voor het probleem zou kunnen zijn.
Een vertrouwenspersoon is zo iemand.
De vertrouwenspersoon is een deskundig en gerespecteerd individu die goed naar mensen kan luisteren, hun objectief kan adviseren en desgevraagd met raad en daad terzijde kan staan.
De vertrouwenspersoon wordt benoemd door het bestuur maar is niet ondergeschikt aan dat bestuur.
Zij heeft een onafhankelijke positie.
Het bestuur wenst Gerda succes met deze verantwoordelijke functie binnen onze vereniging.

Namens het bestuur,

Willem Rog
Voorzitter

Sv NAS GAAT NAAR ROOKVRIJE SPORTACCOMMODATIE!

Bepakt en bezakt met promotiematerialen van de Rookvrije Generatie bezochten wethouders Piet de Klein en Frans Houben afgelopen weken de buitensport- en scoutingverenigingen in de gemeente Beuningen. Ze deelden spandoeken, borden en flyers uit waarmee de verenigingen kunnen aangeven dat zij actief aan de slag gaan met het rookvrij maken van hun accommodatie.
Hiermee zetten we een volgende stap naar een rookvrije generatie. Sportaccommodaties binnen één jaar rookvrij. De sportraad en de gemeente Beuningen hebben de ambitie dat alle sportaccommodaties in de gemeente binnen één jaar rookvrij zijn.
Ook veel buitensport- en scoutingverenigingen omarmen dit initiatief.
Op advies van de sportraad neemt de gemeente Beuningen hierin het voortouw en ondersteunt verenigingen hiermee aan de slag te gaan.
De kracht is om dit samen met alle verenigingen op te pakken en dit ook samen uit te stralen.
Naast ondersteuning in de vorm van promotiematerialen kunnen verengingen ook gebruikmaken van de hulp van IrisZorg. IrisZorg geeft beleidsadvies aan de verenigingen en kan hen ook ondersteunen door bijeenkomsten of voorlichtingsavonden voor ouders of jongerenteams te organiseren.
Weer rookvrij gaan sporten en bewegen. Verschillende Beuningse verenigingen gaven bij de gemeente aan rookvrij te willen zijn als zij na de lockdown weer volledig open mogen.
De ene vereniging is al verder met dit beleid dan de andere.
Wethouder Piet de Klein: “We vinden het een goede ontwikkeling dat het rookvrij maken van accommodaties bij de sport- en scoutingverenigingen hoog op de agenda staat.
Hierdoor kan onze jeugd opgroeien in een rookvrije sportomgeving.” Wethouder Frans Houben vult aan: “Een sporten/of scoutingvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten en van elkaar leren.
En goed voorbeeld doet volgen, luidt het gezegde.
Verenigingen hebben ook een voorbeeldfunctie voor de jeugd en staan voor gezondheid.”
Deze gedachte leeft op alle tien de sportparken in de gemeente Beuningen en de scoutingverenigingen uit Beuningen en Weurt.

KORFBAL CLINICS

We worden door verschillende scholen gevraagd om mee te werken aan sportdagen of om clinics te geven. Daar waar we kunnen doen we dat. We kunnen dat alleen doen met hulp van onze leden, daarvoor onze dank.Zo hebben we vrijdag 23 april geholpen met de Koningspelen op basisschool de Hoeven.
Op maandag 10 mei komt de BSO voor een clinic en op donderdag 17 juni zal basisschool de Reuzepas met de groepen 5 tm 8 een korfbal-clinc volgen in het kader van hun sportdag. Voor beide dagen kunnen we nog vrijwilligers gebruiken, dus als je kunt neem dan even contact op met Anita.

MINITOERNOOI

De pupillen E en D hebben op 27 maart en 24 april een klein minitoernooitje gehouden. Er werd 1 vaks gespeeld. Er waren 3 teams, ieder team speelde 2 wedstrijden. Zaterdag 27 maart was er een strafworpencompetitie bij en zaterdag 24 april een korfbalquiz. De meiden hebben genoten.
Op zaterdag 22 mei zullen we weer een activiteit houden voor deze meiden.

SPONSORNIEUWS

VERLENGING SPONSORCONTRACTEN
Een vereniging kan natuurlijk niet bestaan zonder hun sponsoren. Wij zijn dan ook blij en dankbaar dat Poos Assurantiën BV hun sponsorcontract voor een periode van 3 jaar heeft verlengd.
Heb je advies nodig over je schade- en zorgverzekeringen of wil je een vrijblijvende vergelijking maken voor je verzekeringen neem dan contact op met Poos Assurantiën te Wijchen: 024-6454623

Ook hebben Van de Weerden Autobandenservice uit Beuningen en Wim van Hulst (Verf- Behang en Gordijnen Speciaalzaak) wederom aangegeven hun sponsorcontract voor een jaar te verlengen!
Voor de beste Autobandenservice bel je met Van de Weerden: 024-6772288.

Voor al jouw Verf- Behang en Gordijnen adviezen neem contact op met Van Hulst: 024-6751056 of mail voor het maken van jouw persoonlijke afspraak: info@wimvanhulst.nl.

NIEUWE SPONSOR
Jan Jansen Kozijnen, die tevens op het vriendenbord staat, heeft ook per 01-03-2021 een Reclamebord laten plaatsen!
Voor de komende drie jaar zal Jan Jansen aan onze club verbonden zijn.
Jan Jansen Kozijnen is gespecialiseerd in het op maat leveren en monteren van betaalbare kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Zij hanteren een goede prijs- en kwaliteitsverhouding in combinatie met snelle leveringstijden. Nieuwsgierig? Bel of mail dan naar: 06-24501225 info@janjansenkozijnen.nl

KLEDINGINZAMELINGSACTIE “SMART RECYCLING”
Ook dit jaar is de kledinginzamelingsactie weer een succes gebleken!
Het heeft onze vereniging maar liefst een bedrag van € 357,50 opgebracht!
Bedankt, bestuursleden voor de aanwezigheid op de inzameldagen en alle initiatieven van onze leden om zoveel mogelijk te verzamelen.
We zullen deze actie zeker voorzetten, dus hou de nieuwsbrieven in de gaten voor de volgende inzamelingsactie.
Wij willen C. Jansen Grond-, Sloopwerken en Recycling BV nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van de container!

COLLECTE GEHANDICAPTENSPORT
Dit jaar mochten we weer collecteren voor het Fonds Gehandicaptensport.
Ondanks de “beperkingen” hebben we een prachtige opbrengst voor het Fonds opgehaald.
Maar liefst € 3.049,57 is er in de collectebussen gedoneerd! Hiermee maken wij het mede mogelijk om ook mensen met een handicap de mogelijkheid te geven om te sporten.
Daarnaast levert het onze vereniging een bedrag van € 1.524,79 op.
De opbrengst van de digitale collectebussen en QR Codes zal omstreeks 1 juni worden verwerkt. Wij zullen jullie t.z.t. hier uiteraard ook over informeren.

CLUB VAN 50
De overkapping aan het gebouw bij NAS staat!
Niet alleen een mooi en gezellig aangezicht voor het clubgebouw, maar ook een plek om droog te kunnen staan.
Wij zijn trots dat dit met behulp van de Club van 50 en de nodige vrijwilligers is gerealiseerd.

Onze speciale dank aan Houthandel & Frezerij Van Hulst uit Boven Leeuwen – Aabo Trading Beuningen- Maarten Vrolijks- Roy van den Hazelkamp – Kevin Geurts- Patrick Heijmans- Remco van Gemert- Thomas de Klein – Peter Heijmans – Jos Klaassen – Jos Hermsen.

Zaterdag 22 mei van 11.00 tot 12.30 uur
Korfbalcircuit voor kangoeroes en pupillen!

Zaterdag 19 juni
Activiteit voor alle jeugdleden!

Vrienden van s.v. NAS
Buro voor architectuur BNA Pieter Oosterhout
Croonen Dental Services Beuningen
Van Oosterwijk Molenschot bv
vdBerg Computerhulp Beuningen
Van Duinen Reclame Weurt
Van de Weerden bandenspecialist
Dennissen Schilderwerken en Glasisolatie Beuningen
Sportcafé De Tinnegieter
Shoeby Beuningen
Sporthal De Kloosterhof
Teunissen Tweewielers
C. Jansen Grondverzet
Atlantic Slaapadvies & Bedcomfort
Assurantie Kantoor Ramakers
Gelsing Techniek
Restaurant de Heksenkeuken
Poos Assurantiën
Speijers Sports
Studio van Wanten
Heijmans Electro
Van ‘t Hof juwelier Beuningen
Wim van Huklst Beuningen
Huiskamer Hypotheken– Sander Schiks
Van Loveren Tankstations
Slijterij De Toog
Beau Vous Beuningen
Bilow underwear en more
De vier jaargetijden Interieur en Decoratie
Jan Jansen Montage
Garage Vermeer en Kersten
Simpley Me Total Beautyconcept Beuningen
EMS Health Club Beuningen
BedBadBeuningen

MAART 2021

WE GAAN WEER TRAINEN!!

Vanaf maandag 8 maart zullen we weer buiten gaan trainen. De kleedkamers en kantine blijven vooralsnog gesloten en ook mag er geen publiek bij de trainingen zijn. Je moet in je trainingskleren komen. De voetbalschoenen kun je aan doen bij de banken die rondom het veld staan. De kinderen kunnen gehaald en gebracht worden. De ouders dienen op de parkeerplaatst te wachten en daar ook hun kind af te zetten. De oudere jeugd kan op de fiets komen.

De trainingstijden tijden zijn aangepast, zodat er meer ruimte is tussen de trainingen en iedereen op tijd voor de avondklok weer thuis kan zijn.

MAANDAG 8 maart
             18:00-19:00 uur       Pupillen E1
             19:15-20:15 uur       Junioren A1 en Aspiranten B1
DINSDAG 9 maart
             19:00-20:00 uur      Senioren 1
WOENSDAG 10 maart
             19:30-20:30 uur      Midweek tot 27 jaar
DONDERDAG 11 maart
           18:15-19:15 uur        Pupillen D1
           18:45-19:45 uur        Aspiranten B1
           19:15- 20:15 uur       Junioren A1
           19:45- 20:45 uur       Senioren

CORONA UPDATE KNKV
Laatste update: zaterdag 27 februari 11.45 uur
Op deze pagina vind je de actuele informatie die uitgaat van de per 3 maart geldende maatregelen.
De basis voor het KNKV is het protocol van NOC*NSF, laatste versie is van 24/02.

In het algemeen geldt: De grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

Voor iedereen geldt:
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• Personen van 13 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
• Vermijd drukte;
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
• Schud geen handen;
• Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht; er vindt een mondelinge gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit.

Voor teams en trainingsgroepen tot en met 26 jaar geldt:
• Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht.
• Qua trainingen zijn er geen beperkingen, ook de afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden;
• Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
• Kleedkamers en kantines zijn gesloten;
Competities en wedstrijden tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan.

Voor spelers van 27 jaar en ouder geldt:
• Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht
• Er mag alleen in tweetallen gesport worden. De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.
• De tweetallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
• Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
• Kleedkamers en kantines zijn gesloten.

Geldt de avondklok ook voor de sport?
De avondklok geldt ook voor onze sport.

Geldt het dragen van een mondkapje ook voor buitensportaccommodaties?
Nee.

Regels in de auto
Neem bij voorkeur geen mensen van buiten uw eigen huishouden mee.
Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
Of je wel of geen niet-medisch mondkapje draagt in de auto hangt af van de situatie:
– Wel een mondkapje: je zit met mensen in de auto uit een ander huishouden.
– Geen mondkapje: je zit in de auto met mensen uit hetzelfde huishouden.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Mogen ouders naar de trainingen van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag niet. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Mag de kleedkamer gebruikt worden voor het droog wegleggen van jassen en/of gebruik van het toilet?
De kleedkamer mag niet gebruikt worden voor het droog wegleggen van tassen/jassen. Dit om te voorkomen dat het in de nauwe gangen en ruimtes te druk wordt.
Toiletgebruik is wel toegestaan. Dus als toiletten in kleedkamers liggen mag de deur wel van het slot, maar voorkom drukte.

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen.

Hoe zit het met de contacttijd?
Van belang voor quarantaine is het zogenaamde ‘nauwe contact’, wat inhoudt dat er voor een periode langer dan 15 minuten contact binnen de anderhalve meter is geweest. Bijvoorbeeld in een dug-out of met teveel
mensen in een kleedkamer.

Hoe om te gaan met klachten?
Hier is het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etcetera. Kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven. Kortom dan niet trainen en geen wedstrijd spelen.

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Wat als iemand negatief getest wordt?
Is de uitslag van de test die iemand gedaan heeft negatief? Dan vervalt in lijn met beleid van de rijksoverheid de thuisquarantaine. Krijgt iemand opnieuw klachten die lijken op corona of worden de klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

Hoe moet ik om gaan met de verplichte gezondheidscheck?
In principe hoeft de vraag alleen gesteld te worden voorafgaand aan de training/wedstrijd.
Het advies is om deze check niet als data op te slaan in verband met privacy. Wanneer er geen klachten zijn is er niets aan de hand. Meer informatie vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck

Wie is er bij mijn vereniging verantwoordelijk voor het handhaven van de anderhalve meterregel?
In eerste instantie ben je er als vereniging voor verantwoordelijk dat de coronaregels zo goed mogelijk worden nageleefd op je accommodatie.
Het bestuur van sv NAS geldt als aanspreekpunt en die mensen erop kan wijzen wanneer zij de anderhalve meter afstand niet goed in acht nemen.
Bij sv NAS vinden we dat de trainers ook een verplichting hebben om mensen te wijzen op de Coronaregels.
De trainers vragen voor elke training od iedereen fit is en geen coronagerelateerde klachten heeft. Zijn deze erwel dan moet de desbetreffende speelster de training verlaten.
Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor de (wettelijke) controle op de coronamaatregelen.
Wanneer blijkt dat de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd bij je vereniging, kunnen zij als uiterste sanctie besluiten de vereniging te sluiten. Het is dus in ieders belang om het niet zover te laten komen en elkaar goed te wijzen op de naleving van de regels.

• Op zaterdag 6, 13, 20 en 27 maart inzamelen kleding van 10:00 tot 12:00 uur op ons terrein.
• Vanaf maandag 8 maart gaan weer naar buiten om te trainen.
• Onze jaarvergadering zal niet doorgaan op 31 maart. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk aan jullie doorgegeven.
• Vanaf zondag 4 tm zaterdag 10 april gaan we collecteren voor het gehandicaptenfonds.

TEKENING

Klik hier op Tekening om te openen en te printen. Dan inkleuren en inleveren bij Anita voor iets lekkers!

FEBRUARI 2021

Laatste coronanieuws van de KNKV
– De zaalcompetitie is helemaal afgelast.
– De KNKV gaat er vooralsnog vanuit dat de buitencompetitie gewoon gaat starten in het weekend van 10 en 11 april. We hopen dat natuurlijk ook.

Nieuws vanuit het bestuur
– We blijven als vereniging de Coronaregels van onze overheid, KNKV en de gemeente ten alle tijden volgen en zullen kijken wat met de regels mogelijk is voor onze leden.

– We hebbben bij de gemeente een Coronasubsidie aangevraagd voor sportverenigingen.

– De trainingen mogen nog steeds niet in de zaal.

– Buiten trainen is nu nog geen optie, we zijn bang dat het veld te veel belast wordt en dan te slecht wordt voor de eventuele wedstrijden die gaan komen.

– Vanaf maandag 22 maart gaan de teams tot 18 jaar jaar wel weer trainen. Voor de oudere leden moeten we kijken wat er dan mag en kan.

– Onze inzamelactie voor kelding komt er weer aan, iedereen kan dus zijn kasten weer gaan opruimen. Zie meer info bij het sponsornieuws

– We zijn met de gemeente in gesprek om van ons veld een kunstgras te maken. De gesprekken verlopen zeer positief.

– In deze nieuwsbrief staat een kleurplaat, als je deze inlevert bij Anita (Meerkoetlaan 55) zal je een klein prijsje ontvangen. Dus allemaal, groot en klein ga maar lekker kleuren! Door te klikken op Tekening Nieuwsbrief februari 2021 kun je de tekening bekijken en uitprinten.

Sponsornieuws
VRIENDENBORD 2020-2021
Het vriendenbord hangt en daar zijn we trots op! Mooi om te zien dat al onze sponsoren onze vereniging een warm hart toedragen en ons willen of
blijven steunen. Daarbij een speciale dank aan Wilfried van Hulst van Wim van Hulst Beuningen die dit bord, geheel kosteloos, mogelijk heeft gemaakt!
Inmiddels is er ook een Facebook pagina opgericht “Vrienden van s.v. NAS”. Hierop zullen alle nieuwsberichten omtrent onze sponsoren gedeeld
worden. Dus LIKE DEZE PAGINA en deel deze onder al je vrienden en bekenden op facebook!

VRIENDEN VAN s.v. NAS
Buro voor architectuur BNA Pieter Oosterhout
Croonen Dental Services Beuningen
Van Oosterwijk Molenschot bv
vdBerg Computerhulp Beuningen
Van Duinen Reclame Weurt
Van de Weerden bandenspecialist
Dennissen Schilderwerken en Glasisolatie Beuningen
Sportcafé De Tinnegieter
Shoeby Beuningen
Helpen Kiezen Nijmegen
Sporthal De Kloosterhof
Teunissen Tweewielers
C. Jansen Grondverzet
Atlantic Slaapadvies & Bedcomfort
Assurantie Kantoor Ramakers
Gelsing Techniek
Restaurant de Heksenkeuken
Poos Assurantiën
Speijers Sports
Studio van Wanten
Heijmans Electro
Van ‘t Hof juwelier Beuningen
Wim van Huklst Beuningen
Huiskamer Hypotheken– Sander Schiks
Van Loveren Tankstations
Slijterij De Toog
Beau Vous Beuningen
Bilow underwear en more
De vier jaargetijden Interieur en Decoratie
Jan Jansen Montage
Garage Vermeer en Kersten
Simpley Me Total Beautyconcept Beuningen
EMS Health Club Beuningen
Bed en Bad Beuningen

STICHTING “ErZitLigtIetsBijwa”
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hebben wij alsnog vanuit de Stichting “ErZitLigtIetsBijwa” een donatie mogen ontvangen!
Namens het bestuur hebben zij voor deze gift een bedankje ontvangen.

KLEDINGINZAMELINGSACTIE “SMART RECYCLING”
Na het succes van vorig jaar gaan we weer kleding, tassen, schoenen, gordijnen, knuffelbeesten en beddengoed (geen kussens of dekbedden) inzamelen!!
Dus ruim je kasten op, zeg het voort binnen je vriendenen familiekring en gooi vooral niets weg. 
Op de volgende zaterdagen
     13 februari van 12:00 tot 14:00 uur
     20 februari van 10:00 tot 12:00 uur
     27 februari van 10:00 tot 12:00 uur
       6 maart van 10:00 tot 12:00 uur
kun je de kleding zakken/dozen/tassen inleveren bij ons bij NAS (volgens de Richtlijnen vh RIVM). Deze worden verzameld in een container die beschikbaar wordt gesteld door C. Jansen Loon-Grondverzet BV!

COLLECTE GEHANDICAPTENSPORT
Save the date!! Van 4 tot en met 10 april gaan we weer collecteren voor de Gehandicaptensport. Hoe dit er uit zal gaan zien, dat is nog niet bekend.
Wij houden jullie op de hoogte!

CLUB VAN 50
We hebben, op verzoek van onze trainsters en coaches nieuwe materialen besteld om te gebruiken met de trainingen en daarnaast ontvangen alle teams een eigen bal die zij naar de uit wedstrijden kunnen meenemen.
Zodra we weer buiten kunnen trainen zullen deze materialen aanwezig zijn en de ballen uitgereikt worden aan de teams.
Tevens zijn we bezig met het realiseren van een overkapping aan het gebouw bij NAS!
Niet alleen een mooi en gezellig aangezicht voor het clubgebouw, maar ook een plek om droog te kunnen staan. Inmiddels is er een “bouw ploeg” opgericht en als de regels het toelaten dan hopen we de overkapping snel
te kunnen maken. Wordt vervolgd!

(als het kan met de regels van het RIVM)
• Zaterdag 13 februari inzamelen kleding van 12:00 tot 14:00 uur op ons terrein.
• Zaterdag 20 februari kleding inzamelen van 10:00 tot 12:00 uur op ons terrein.
• Zaterdag 27 februari inzamelen kleidng van 10:00 tot 12:00 uur op ons terrein.
• Zaterdag 6 maart inzamelen kleding van 10:00 tot 12:00 uur op ons terrein.

• Vanaf maandag 22 maart willen we weer naar buiten gaan om te trainen.

• Woensdag 31 maart om 20:00 uur jaarvergadering.

• Vanaf zondag 4 tm zaterdag 10 april gaan we collecteren voor het gehandicaptenfonds.

DECEMBER 2020

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN SPORTIEF 2021!

Van de voorzitter
Hallo, 2020 loopt op zijn einde. Wat een bizar jaar is dit geweest. Veel van dingen die we altijd heel gewoon vonden, kunnen ineens niet meer of veel minder. We konden niet trainen of veel minder, wedstrijden en competities gingen niet door of werden stilgelegd.

Ondanks mindere kantineopbrengsten en doorlopende kosten (zaalhuur, kosten korfbalbond) kunnen we dankzij jullie contributies en de sponsoropbrengsten het jaar nog financieel gezond afsluiten.

Nu nadert het einde van het jaar wat ook heel anders zal zijn dan voorgaande jaren. We zullen nog even moeten doorbijten met al de vervelende Corona-maatregelen.

Namens het gehele bestuur wens ik jullie fijne Kerstdagen en hopen we dat 2021 een ander, beter jaar zal worden!

Pas goed op elkaar en blijf vooral gezond!!
Willem Rog

Laatste coronanieuws van de KNKV
In de laatste persconferentie van het kabinet is aangegeven dat we voorlopig nog niet kunnen rekenen op versoepelingen van het huidige beleid. Gevolg is dat we daarmee op de routekaart ook weer een stapje
verder springen. We gaan nu uit van een start van de wedstrijden op z’n vroegst op 30 januari. Gelukkig kunnen we als teams blijven trainen. In de kerstvakantie van 21 december tot en met 1 januari 2021 zullen er geen trainingen zijn.

Sinterklaas

Op maandag 30 november werden de Pupillen E verrast met de komst van 2 Pieten bij de training. Samen hebben ze pietengym gedaan en natuurlijk
was er een kadootje en wat lekkers.

De Kangoeroetjes hebben thuis een bezoekje gehad van onze Pieten.

Op donderdag werden de teams verrast door een zakje strooigoed mogelijk gemaakt door onze Piet van de Jan Linders. Onze dank nog daarvoor!

Sponsornieuws
RABO CLUB SUPPORT
De opbrengst die we dit jaar hebben behaald is.. € 516,57!!
Een mooi resultaat, die we mede dankzij jullie inzet hebben gehaald.
Een bewogen jaar zit er bijna op. Wat hebben de speelsters flexibel moeten zijn in wat wel en wat niet mogelijk was dit jaar. Geen wedstrijdcompetitie, dan weer wel en dan weer niet trainen. Aanpassingen die gedaan moesten worden langs het veld en in ons clubgebouw. En de onzekerheid hoe het verder zal lopen dit jaar. Al met al heeft dit veel gevraagd van iedereen binnen onze vereniging.
Deze pandemie heeft enorm veel effect heeft op onze samenleving. Als kleine, maar hechte en gezellige vereniging, was het ook voor ons spannend hoe we het hoofd boven water moesten houden. Veel extra financiële ondersteuning die we ontvangen vanuit kantineopbrengsten, collecte
Gehandicaptensport en steun vanuit de Stichting “ErZitLigtIetsBijwa” zat er het afgelopen jaar niet in. Mooi is dat we door inzet binnen onze vereniging toch een extra bijdrage hebben kunnen ontvangen vanuit de Kleding Inzamelingsactie en de Rabo Club Support!
Maar we wisten ook dat we iets extra’s moesten gaan doen.
Het idee van het Vriendenbord s.v. NAS is ontstaan en daar zijn we enorm trots op. Maar liefst 18 sponsoren die onze vereniging willen en/of blijven
steunen. Met een beetje gelukt hangt het bord voor het nieuwe jaar te pronken aan ons Clubgebouw.

Wij zijn ook enorm dankbaar voor alle Club van 50 leden die de vereniging toch zijn blijven steunen, zodat we met die extra’s toch nog een hoop wensen hebben kunnen laten vervullen!
DANK JULLIE WEL! 
Daarnaast bedanken we Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur BNA B.V. , vdBerg Computerhulp en Sportcafé Tinnegieter voor het verlengen van hun sponsorcontract!
We zijn benieuwd wat 2021 ons gaat brengen?
Wij hopen op weer mooie sportwedstrijden, elkaar weer in de kantine te ontmoeten en bovenal veel goede gezondheid voor al onze leden, aanhang en sponsoren. We gaan er een mooi jaar maken!

NAMENS DE SPONSORCOMMISSIE:

NK Korfbal pubquiz oudjaarseditie
Beste dameskorfbalsters,
Het jaar 2020 is natuurlijk niet zoals we gehoopt hadden. We missen  allemaal het korfballen, de wedstrijden in het weekend, het drankje in de kantine en de gezelligheid op de club. Ons is opgevallen dat bij alle korfbalverenigingen hard is gewerkt om er het beste van te maken. Clinics voor de jeugd, oliebollen verkoop, voedselpakketten, online Bingo’s, challenges, je kunt het zo gek niet bedenken en het is georganiseerd. Alles met een hart voor club, de korfbalsport en voor elkaar!
Graag willen wij (een stel enthousiastelingen) iets terug doen voor korfballend Nederland. Toch nog één keer dat clubgevoel samen met je vrienden, familie en/of teamgenoten van je vereniging een gezellige avond
hebben. Niets hoeven te betalen of te organiseren, maar écht even genieten en misschien zelfs een leuke prijs winnen voor je team en/of club!
Omdat wij hebben gezien dat bijna elke korfbalvereniging uit Nederland een pubquiz heeft georganiseerd, leek het ons leuk om hier op een leuke manier op in te spelen. Daarom introduceren wij de NK Korfbalpubquiz
oudjaarseditie! Een pubquiz waarbij jullie leden zich in (zelf samengestelde) teams van 1 tot 6 spelers kunnen opgeven en strijden voor de winst. Daarnaast worden de gemiddelde scores van alle deelnemende teams van jullie vereniging ook automatisch bijgehouden in het clubklassement!

Deze pubquiz pakken wij zo professioneel mogelijk aan. Er is een livestream, een gratis loterij, een social wall en nog veel meer! Er zijn prijzen te winnen voor de teams, maar ook voor de vereniging. Uiteraard is het belangrijkste dat we er met z’n allen een gezellige avond van maken.
De NK Korfbalpubquiz begint op woensdagavond 30 december om 20.00u. Om deel te nemen aan de NK Korfbalpubquiz hoeven de teams niet veel te doen. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website: www.nkkorfbalpubquiz.nl.
Wij hopen dat jullie de bijgevoegde flyer via jullie social media kanalen willen delen, zodat ook jullie club goed vertegenwoordigd is. Tevens is dit dé kans om kampioen van Nederland kan worden!
Mochten er vragen zijn, mail naar: info@nkkorfbalpubquiz.nl

NOVEMBER 2020

Naar aanleiding van de laaste persconferentie zullen er tot eind november geen competitiewedstrijden zijn. De KNKV heeft een routekaart hoe ze het verloop eventueel kunnen aanpassen. Deze staat op de Sportlink app. Wij houden jullie van alle maatregelen op de hoogte.

Verder hebben we van onze eigen gemeente de volgende geldende regels gekregen.
Spelregels voor sporten
Algemeen
-Binnen- en buitensporten is toegestaan, maar alleen als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
-Er worden geen wedstrijden gespeeld. Dit geldt voor kinderen, jongeren en volwassenen.
-Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen wel trainingspartijen onderling houden.
-Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Toiletten mogen gebruikt worden.
-Geen publiek bij sportactiviteiten.
-Ouders zetten kinderen voor de sportaccommodatie af.

Specifiek: binnen- en buitensporten voor volwassenen
-Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Zij houden allen onderling 1,5 meter afstand.
-Er mogen meerdere groepjes van twee zijn (tot een maximum van 30), maar onderling en tussen de groepjes moet steeds 1,5 meter afstand worden gehouden. Ook mag er geen wisseling in de samenstelling van de groepjes optreden en moeten de groepjes duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Specifiek: binnen- en buitensporten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.
-Kinderen en jongeren t/m 17 jaar mogen gewoon trainen in teamverband en in grotere groepen. Ze hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Binnen en buiten niet.
-Vanaf 13 jaar moeten de jongeren wel afstand houden tot de trainer.

Voor onze jeugdteams houdt dat in dat er gewoon getraind kan worden zonder enige beperking.

Voor onze senioren gaan de trainers bekijken hoe ze de training door kunnen laten gaan met in acht neming van de maatregelen.

Voor de midweek en recreanten gaan de trainingen voorlopig niet door, als het weer kan worden zij geïnformeerd.

SPONSORNIEUWS

Vriendenbord S.V. NAS
Zoals in de nieuwsbrief van oktober aangekondigd is de sponsorcommissie van start gegaan om meer (lokale) ondernemers aan onze vereniging te binden en de degene die de Club van 50 steunen een groter podium te geven.
Inmiddels zijn we zover dat we het vriendenbord binnenkort kunnen gaan ophangen aan de gevel van ons mooie clubgebouw.
Tot nu toe hebben we al 13 ondernemers voor ons Vriendenbord enthousiast kunnen maken. Voor het komende jaar zullen in ieder geval de volgende bedrijven te zien zijn:
-Bed Bad Beuningen
-EMS Health Club (Beuningen)
-De Vier Jaargetijden Interieur & Decoratie (Beuningen)
-Heijmans Electro (Beuningen)
-Bilow Underwear & More (Beuningen)
-Beau Vous Dameskleding (Beuningen)
-Van ’t Hof Juwelier Beuningen
-Slijterij De Toog (Beuningen)
-Van Loveren Tankstations (Beuningen)
-Gelsing Techniek (Weurt)
-Huiskamer Hypotheken Sander Schiks (Ewijk)
-Garage Vermeer & Kersten (Beuningen)
-Geef.NL
-Jan Janssen Montage Beuningen

Daarnaast krijgen de volgende bedrijven een plek op het vriendenbord vanwege hun vrijwillige bijdrage voor het realiseren van het vriendenbord.
-Harold Beelen van Studio Van W anten voor het maken en verzorgen van diverse logo’s.
-Wilfried van Hulst van Wim van Hulst B.V. voor het gratis leveren van materialen, jaarlijkse vervanging van het bord en plaatsen van het vriendenbord.
Daarnaast een speciale dank voor Lisanne Cobussen, die voor het ontwerp heeft gezorgd en mee heeft gedacht over hoe de logo’s op het vriendenbord moeten komen te staan!

RABO CLUB SUPPORT
De stemperiode van Rabo Clubsupport is 25 oktober gesloten. Inmiddels hebben we van de Rabobank bericht ontvangen dat op 13 november bekend wordt gemaakt welk bedrag onze vereniging heeft opgehaald. Gezien er geen persoonlijke uitreiking kan plaatsvinden, zullen we dit middels een videoboodschap ontvangen. Jullie zullen hierover nog
geïnformeerd worden.

EXTRA KANS OP 250 EURO VOOR ONZE VERENIGING
Naast de opbrengst van de Rabo Clubsupport actie kunnen we als vereniging ook nog € 250,00 extra verdienen. Welke vereniging/Club via social media op de meest ludieke manier hun bijdrage viert, kan dit
extra bedrag winnen. Via de mail ontvangen we hierover nog aanvullende informatie.
Heb jij een leuk idee, of wil je samen met je team iets geks bedenken, meld je dan aan via de mail: sponsoring@sv-nas.nl. Win je deze extra bijdrage,
dan ontvang je van de vereniging een leuke attentie!

KLEDING INZAMELING ACTIE
Na het succes van de laatste kleding inzamelingsactie, gaan we ook nu weer “oude” kleding, riemen, tassen, beddengoed etc.. inzamelen voor Smart Recycling. Daarmee hopen we weer op een mooie bijdrage voor onze vereniging.
In februari starten we met de inzameling, waarbij C. Jansen Loon-Grondverzet B.V. heeft aangeboden een container beschikbaar te willen
stellen voor het opbergen van alle zakken.
Hiervoor al onze dank.
Wij zullen jullie te zijner tijd informeren hoe we deze actie zullen gaan uitzetten.
Dus……leeg je kledingkast, ruim op en bewaar je spullen tot februari 2021!

OKTOBER 2020

EVEN VOORSTELLEN
Sinds twee weken ben ik a.i. voorzitter voor jullie korfbalclub. Graag stel ik mij in deze nieuwsbrief voor. Ik ben Willem Rog, 56 jaar, getrouwd en
vader van een tweeling van 18 jaar, waarvan Emma al heel wat jaartjes lid is. In het dagelijks leven ben ik Business Controller bij Alewijnse in Nijmegen. Ik heb al heel wat wedstrijden bezocht van mijn dochter en heb de sfeer op NAS altijd prettig gevonden. Er wordt lekker gesport, goed getraind en de club kent veel vrijwilligers die de club in stand houden.
Als voorzitter zal ik mij zo snel mogelijk inlezen en veel met mijn mede-bestuursleden praten om snel een goed beeld van de club en de korfbalwereld te krijgen. Zeker de Corona-maatregelen vergen veel
aandacht.
Ik heb inmiddels mijn eerste officiele taak gehad; namelijk het uitdelen van de kampioenschapsmedailles aan het B1-team!! Nogmaals proficiat. Ik ga ervan uit dat ik dit nog vaak mag doen de komende tijden!!
Helaas zal ik onze leden voorlopig niet in actie kunnen zien, maar dat zal hopelijk het komende jaar weer kunnen!
Met sportieve groet,
Willem Rog

HERFSTKAMPIOEN
De Aspiranten B zijn herfstkampioen geworden. Voor de meeste meiden was het de 1e keer dat ze kampioen werden. Een mooie prestatie. Het was een zeer spannende wedstrijd, waar een 3-0 voorsprong uit handen werd gegeven. Maar toch won NAS met 5-4. De meiden kregen een medaiile, taart, en bubbels. Toch een klein feestje!

TRAININGEN ZAAL VANAF 26 OKTOBER
Tinnegieter
Ma 1800 tot 1900 uur pupillen E
Ma 1900 tot 2000 uur junioren A en asp. B
Do 1830 tot 1930 uur pupillen D
Do 1900 tot 2000 uur aspiranten B
Do 1930 tot 2030 uur junioren A
Do 2000 tot 2100 uur senioren
Leghe Polder
Di 1900 tot 2000 uur senioren
Wo 1930 tot 2030 uur midweek/recreanten

Onderstaande maatregelen gelden in de sporthal de Tinnegieter en de Leghe Polder
• De HORECA is in alle gevallen GESLOTEN.
• U mag GEEN gebruik maken van de kleedkamers. Iedereen dient dus thuis om te kleden en de sportschoenen dienen in de hal verwisseld te worden met de schoenen die u van thuis af aan heeft. Dit is NIET toegestaan in het horecagedeelte.
• U mag zelf drank mee nemen. GEEN alcoholische drank om te nuttigen in de sporthal tijdens het sporten. Wij verzoeken u om dit zoveel mogelijk te
doen met water, omdat we anders vlekken kunnen krijgen die gaan Plakken. Dus liever geen fris of sportdranken. Dit mag NIET in het Horecagedeelte genuttigd worden.
• Na het beoefenen van de sport verlaat u het pand, dit kan gewoon via het horecagedeelte, u mag de doorgang gebruiken maar NIET plaats nemen in
het horecagedeelte. Deze geldt alleen als doorloop.

• De jeugd mag volledig sporten maar bezoek van ouders is lastig. De ouders zullen de kinderen bij de deur moeten afzetten. Kijken naar sport blijft
verboden. Breng de sporters op de hoogte hiervan. Het gaat hier om de jeugd tot en met 17 jaar. De jeugd van 18+ wordt als volwassen gezien.
• Op de tijden dat we open zijn met de hal om te sporten zal er altijd iemand van het personeel aanwezig zijn.

SPONSORNIEUWS
RABO CLUB SUPPORT
De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2020 is van start gegaan!
Stemmen
Leden van Rabobank Rijk van Nijmegen brengen van 5 t/m 25 oktober hun stem uit op de deelnemers die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de
club ontvangt. Dit jaar stemmen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren. Dus nog niet gestemd.. ga via de Rabo App of via Online Bankieren via onderstaande link naar de pagina en breng je stem uit voor s.v. NAS. Je mag tot max 2 stemmen per vereniging uitbrengen, waarbij je in totaal 5 stemmen mag verdelen.
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/

DOEL VAN s.v. NAS
s.v. NAS vindt haar jeugd belangrijk. De jeugd is de toekomst, en dat is ook op sportgebied. De vereniging heeft zich als doel gesteld te investeren in de jeugd. Voor het organiseren van sportactiviteiten, om de jeugd kennis te laten maken met s.v. NAS. Voor de bestaande leden om, naast de gebruikelijke trainingen en wedstrijden, ook (team) activiteiten aan te kunnen bieden. Daarvoor zetten we Rabo Club Support in om te kunnen blijven investeren in de jeugd! Breng NAS onder de aandacht via je familie, vrienden, via insta, facebook etc.. en vraag of zij hun stem willen uitbrengen voor s.v. NAS!

CLUB VAN 50
Ondanks de onzekere tijden zijn wij van de Sponsorcommissie erg blij en ook trots dat de huidige leden hun steun blijven geven aan de Club van 50. Zoals in de voorgaande nieuwsbrief vermeld, waren er een paar verzoeken gedaan, die inmiddels ook gerealiseerd zijn!
Onlangs is besteld:
– Wedstrijdballen die de teams mee kunnen nemen naar de uitwedstrijden
– Springpoortjes die bij de trainingen gebruikt kunnen worden
– Shirts en Sweaters voor de trainers/coaches om in de zaalcompetitie te kunnen dragen
Te realiseren in het voorjaar in 2021: een overkapping bij NAS.
Dank jullie wel, dat jullie massaal de club van 50 zijn blijven steunen!

VRIENDENBORD S.V. NAS
De Sponsorcommissie wil de bedrijven die de Club van 50 steunen een groter podium geven en daarnaast meer bedrijven gaan binden aan de vereniging. Hiervoor is inmiddels het idee ontstaan om een vriendenbord aan de gevel van het gebouw te hangen met daarop de logo’s van de bedrijven.
Voor een bedrag van € 75,00 zal in het zicht van de omgeving hun logo voor een jaar op het bord komen. Daarna zal er jaarlijks met deze bedrijven geëvalueerd worden. Deze sponsorinkomsten zullen rechtstreeks ten goede komen van de vereniging, want zonder sponsoren kan een vereniging niet bestaan!
We zijn verheugd om te melden dat er al 7 bedrijven zijn die hun toezegging hebben gedaan om op het bord te komen. Het ontwerp ligt bij Lisanne Cobussen en een gesprek met Van Hulst is er binnenkort voor de uitvoering hiervan. Wordt vervolgd!

Nieuw lid sponsorcommissie
Via deze weg zal ik mij even voorstellen als het nieuwe lid van de sponsorcommissie. Ik ben Thomas de Klein, 28 jaar en woonachtig in Weurt. De meeste zullen mij niet kennen, maar zullen daarentegen wel mijn vriendin Lotte van Gemert kennen.
Ik ben zelf ook een fanatieke sporter (tennis, voetbal en fitnessen) en ben zelfs een aantal jaren tennisleraar geweest. Op dit moment werk ik voor de SNS Bank en vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen voor verenigingen.
Via de ledenvergadering ben ik erachter gekomen dat er mensen voor commissies werden gevraagd en had ik er wel oren naar om de sponsorcommissie te ondersteunen.
Dit ga ik met veel plezier samen met Muriel doen. Jullie zullen mij vast en zeker een keer tegen komen op de club.
Ik wens jullie veel succes voor de rest van het seizoen!
Tot op de club!
Groeten,
Thomas de Klein
Sponsorcommissie SV-NAS

SEPTEMBER 2020

Onze wedstrijden zijn weer begonnen, af en toe is het lastig omdat we niet  over in de kleedkamers mogen. De resultaten zijn wisselend er wordt gewonnen maar ook verloren. Het is in ieder geval weer fijn om samen te korfballen, het was te lang geleden!

Vrijdag 11 september is het koppelschieten geweest. Vanaf 18:00 uur werd er bij de jeugd in 2 poules van 7 teams gestreden om de 1e plek. Bij de Pupillen E en D zijn de winnaars Jade en Fiene van de Pupillen E1.
Bij de Aspiranten B en Junioren A zijn de winnaars Iris en Sterre geworden van de junioren A. De winnaars kregen een medailles en een beker met lekkere snoepjes. Vanaf 20:00 uur werd er de oudere jeugd in 18 teams verdeeld over 2 poules gestreden om de Jo Klaassen bokaal. Het werd
een spannende strijd om 1e te worden in de poule. De finale ging tussen Lisa en Danique en Anke en Anita. De snellere jeugd won verdiend met 10-5
en mochten de beker in ontvamgst nemen, ook hier was er een beker met lekkers voor de finalisten.

Het is mogelijk om in onze kantine te pinnen. We hebben een sumup van de Rabobank aangeschaft en hierdoor kan er contactloos, met bankpas of de
bankapp betaald worden.

Nieuwe Voorzitter
We hebben Wim Rog, vader van Emma speelster van onze senioren beried gevonden om de nieuwe voorzitter van onze club te worden. We zijn erg blij dat hij dit wil gaan doen. Formeel moeten de leden de voorzitter benoemen tijdens een leden vergadering. Tot die tijd zal hij als interim gaan
functioneren.

SPONSOR NIEUWS!
De sponsoring commissie is sinds kort uitgebreid! Thomas de Klein heeft zich , naar aanleiding van de jaar vergadering aangemeld. Thomas is de vriend van Lotte van Gemert (speelster van het Midweek team) Hij gaat Muriel verder ondersteunen in de Sponsor commissie. Na de eerste vergadering zijn er nieuwe ideeën op tafel gekomen, die we samen
gaan uitwerken!
Daarnaast zal hij zich in de volgende nieuwsbrief aan jullie voorstellen. Wordt vervolgt!

UITNODIGING SHOEBY AVOND DINSDAG 6 OKTOBER
Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je aan via sponsoring@sv-nas.nl met je naam, aantal personen en het tijdsvak!
Op dinsdag 6 oktober zijn jullie van harte uitgenodigd om onder het genot van een drankje en in alle rust te shoppen bij Shoeby Beuningen. Het team van Shoeby staat deze avond wederom voor jullie klaar om ons te adviseren, met je mee te denken en te helpen bij de paskamers.
In verband met de Richtlijnen van het RIVM zullen we deze avond in 3 tijdsvakken verdelen. Je kunt je opgeven voor de volgende tijden:
Van 18.30 uur tot 19.30 uur
Van 19.30 uur tot 20.30uur
Van 20.30 uur tot 21.30 uur

CLUB VAN 50
Het nieuwe seizoen is inmiddels van start gegaan en ook de leden van de Club van 50 hebben we gevraagd om hun steun voor het nieuwe seizoen.
En we hebben al veel positieve reacties mogen ontvangen! Echter super!
Voor degene die het ontgaan is. Hierbij nog een keer de wensen die er liggen voor het komend seizoen en waar we graag mee aan de slag gaan:
-Coach Shirts/Sweaters voor de binnen competitie
-Wedstrijdballen per team om mee te nemen voor uitwedstrijden
-Springpoortjes
En.. we zijn ook met een aantal vaders van jeugdleden in gesprek om een overkapping te realiseren.

Om deze ideeën te realiseren is en blijft jullie steun heel belangrijk voor onze vereniging. Daarom onze vraag of ook komend seizoen jullie de
club weer willen steunen?
Via onderstaande link kunnen jullie de bijdrage van € 50,00 overmaken aan s.v. NAS; https://www.geef.nl/nl/actie/de-online-club-van-50-seizoen-2020-2021. Nog geen lid van de Club van 50 en het lijkt je ook leuk om mee te doen, dan komt jou naambord in de kantine van NAS te hangen.
Geef je op via sponsoring@sv-nas.nl.

START RABO CLUB SUPPORT
We hebben ons als vereniging ook dit jaar weer aangemeld bij de Rabo Club Support Actie. Doel van deze actie is om ons als vereniging sterker te maken. Er wordt een bedrag door de Rabobank beschikbaar gesteld die wordt voor verdeeld over de deelnemende verenigingen.
Vanaf 5 oktober kan je als lid van de Rabobank stemmen op jouw vereniging! Hoe meer stemmen, hoe meer er door de vereniging wordt ontvangen. De doelstelling die we als vereniging hebben gesteld is investering in onze jeugd!
Wat verwachten wij van jullie? Wij zouden het super vinden als jullie, vanaf de start inschrijving s.v. NAS op de kaart zetten.
Dus via social media iedereen die je kent op te roepen om te gaan stemmen.
Voorwaarde is wel dat je lid moet zijn van de Rabobank, dus (nog) geen lid en wel rabobank klant, meldt je dan nu aan via de site van de rabobank (https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/).
Informatie volgt t.z.t.

BESTELLEN KLEDING
Voor het bestellen van kleding: zoals trainingspakken (ook mogelijk losse broeken en/of jasjes), sokken etc.. kan je mailen naar sponsoring@sv-nas.nl.

Kangoeroeklup
Op zaterdag 26 september en 17 oktober is er weer kangoeroeklup, dat is voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze leren spelenderwijs omgaan met korfballen. Kon gerust een keer kijken!

AUGUSTUS 2020

KORFBAL EN CORONA

Vanuit de KNKV hebben we een aantal gedragsregels gekregen die we met jullie willen delen.

Spelregels voor sport in het kort
In het kort de spelregels voor het sporten:
• Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
• Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
• Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines.
• Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
• Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien
Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.
Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Adviezen om ervoor te zorgen dat personen afstand van elkaar kunnen houden en voor het beheersen van de bezoekersstroom:
Bij de inrichting van de buitenruimte moet iedereen zich strikt aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.
Attendeer iedereen erop dat zij afstand van elkaar houden en herhaal deze boodschap op meerdere plekken.
Zorg dat er voldoende afstand is tussen de zitplaatsen.
Beperk het aantal personen in de sanitaire ruimtes (was-, toilet- en/of doucheruimtes).
Laat bezoekers wachten met anderhalve meter afstand.
Train en begeleid medewerkers op de maatregelen en adviezen en op het toezien op het onderling 1,5 meter afstand houden.

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Hoe ga je om met spelers die terugkeren uit of woonachtig zijn in ‘oranje’ gebieden?
De richtlijnen vanuit de overheid zijn hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert vanuit of woonachtig is in een ‘oranje’-
gebied zeer dringend wordt geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan.

De reservebank?
Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. De extra ruimte kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van stoelen naast de dug-out.

Welke regels en richtlijnen gelden er voor kantines, verenigingsgebouwen en terrassen?
Sportkantines, verenigingsgebouwen en terrassen vallen onder de richtlijnen en protocollen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland. Naast het houden van de onderlinge 1,5 meter afstand tussen gasten (tenzij ze uit één huishouden komen of personen t/m 17 jaar onderling).

Hoe ga ik om met veilig en verantwoord gebruik van kleedkamers?
Voor spelers van 18 jaar en ouder geldt dat zij ook in de kleedkamer onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. Omdat dit uiteraard gevolgen heeft voor de capaciteit van de kleedkamers zijn er de volgende tips/adviezen:
– Spreid wedstrijden en trainingen.
– We proberen om één team gebruik te laten maken van de kleedkamers.
– Daar waar de tijden elkaar over lappen, zullen we op elkaar moeten wachten. Dus eerst allemaal eruit en dan het volgende team erin.
– Na de wedstrijden is er 15 minuten om de douchen en dan moet de kleedkamer leeg zijn voor het volgende team.
– Er mogen geen ouders meer in de kleed- en doucheruimte komen, alleen de begeleiding van de teams.

Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden of andere korfbalactiviteiten?
Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. We leggen dit bij de rijouders zelf neer; wel graag aangeven als je wilt dan mensen gebruik maken van een mondkapje. Dan kan iedereen daar zelf voor zorgen.

Kleedkamer gebruik bij de trainingen

Maandag        
18:00 – 19:00 uur   Pupillen E1   Kleedkamer gasten (bij het veld)
19:00 – 20:00 uur   Junioren A1   Kleedkamer thuis (parkeerplaats)
    Aspiranten B1   Kleedkamer gasten
         
Dinsdag        
19:00 – 20:00 uur   Senioren 1   Kleedkamer gasten
         
Woensdag        
19:30 – 20:30 uur   Midweek   Kleedkamer thuis bij trainingen
    Recreanten   Kleedkamer gasten bij trainingen
         
Donderdag        
18:30 – 19:30 uur   Pupillen D1   Kleedkamer gasten
19:00 – 20:00 uur   Aspiranten B1   Kleedkamer thuis
19: 30 – 20:30 uur   Junioren A1   Kleedkamer gasten
20:00 – 21:00  uur   Senioren   Kleedkamer thuis

Graag per team de tassen zoveel mogelijk op 1 bank leggen.

Deze week zal het wedstrijdprogramma via de leiding van de teams weer verspreid worden. De kantinediensten zijn ingevuld, kun je niet graag
onderling in het team ruilen.

Met de jaarvergadering is er afgesproken dat er in de kantine niet meer op de pof gekocht mag worden, teveel rekeningen blijven openstaan. Je moet er dus voor zorgen dat je kleingeld bij je heb. We zijn wel aan het kijken of er mogelijkheden voor pinnen zijn.Op vrijdagavond 11 september a.s. zal weer het koppelschieten plaatsvinden voor jong en oud. Er zullen voor de jeugd twee poules gemaakt worden voor de pupillen (3 meter paal) en de aspiranten (3,5 meter paal).
Ook de afstand tussen de palen zal verschillend zijn.

Bij het koppelschieten staan twee korven op 7 meter van elkaar en gaat het erom welk koppel binnen een bepaalde tijd de meeste doelpunten maakt.

We starten deze avond met het koppelschieten voor de jeugd, waarna de ‘ouderen’ het overnemen en weer gaan strijden om de Jo Klaassen wisseltrofee.

Heb je zin om met een medespeelster/partner/ouder/vriend(in)/enz. als koppel mee te doen? Geef je dan snel op via onderstaand e-mailadres.
Het koppelschieten is bedoeld voor alle leden van NAS, maar ook ouders van (jeugd)leden en/of kaderleden worden van harte uitgenodigd om op deze gezellige avond mee te komen doen.

De jeugd t/m de Aspiranten B1 starten vanaf 18.00 uur. We gaan in meerdere poules strijden om uiteindelijk via kwart- en/of halve finales in de finale te strijden voor de eerste prijs!
Voor de Junioren en ouderen starten we vanaf 20.00 uur. Hier gaan we in meerdere poules strijden om uiteindelijk ook via kwart- en/of halve finales in de finale te strijden voor de s.v. NAS koppelschieten – wisselbeker: de Jo Klaassen Bokaal!

Doe je mee?
Stuur dan een e-mail met de namen van het koppel naar: info@sv-nas.nl
Je opgave moet uiterlijk 4 september binnen zijn!

Hopelijk doen jullie allemaal mee!

Hartelijke groet van de activiteitencommissie

JUNI 2020

JAARVERGADERING

Op woensdag 1 juli a.s. zal om 19.30 uur de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaatsvinden in Via NAS. Door het coronavirus hebben we elkaar lange tijd niet gezien en gesproken en we hopen op een grote opkomst om met elkaar het afgelopen seizoen te evalueren en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. De notulen en het jaarverslag zullen apart aan u gemaild worden. Mocht u nog agendapunten aan willen geven, kan dat via info@s.v.-nas.nl.
Vanwege de RIVM-richtlijnen wat betreft het coronavirus, vragen we u dit jaar vooraf aan te melden voor de ALV.

SPORTPARK

Vanaf 1 augustus is het sportpark weer open voor trainingen. We beseffen ons dat dat in de schoolvakantie valt, maar we willen de trainers en de meiden de gelegenheid geven om al lekker te gaan korfballen na zo’n lange tijd. Het Bestuur heeft vastgesteld dat er minimaal 6 speelsters op de training aanwezig moeten zijn. Het is aan de trainers van de teams om per team te communiceren (per) wanneer er getraind wordt vanaf 1 augustus.

TEAMS
Senioren 1: Anouk, Kirsty, Danique, Lissa, Emma, Lisa, Mandy, Elise en Lotte.
Trainers/coach: Ruth en Laura.
Trainen op dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur en op donderdag van 20:00 tot 21:00 uur.

Junioren A: Sterre, Linde, Larissa, Lisa, Iris, Anieck, Femke, Fleur, Meggie .
Trainer/coach: Larissa.
Trainen op maandag en donderdag van 19:30 tot 20:30 uur.

Aspiranten B: Tyra, Isis, Isa, Anouk, Sabine, Susan, Sanne, Liz-Sophie, Mara, Mirre en Cayenne.
Trainers: Diana, Mandy en Kirsty.
Trainen: maandag en donderdag van 19:00 tot 20:00 uur.
Coaches: Gerda en Diana.
Tyra, Isis, Anouk en Susan zullen om de beurt mee gaan met de junioren A.

Pupillen D: Alysha, Babs, Tess, Jackey, Lorainne, Aniek, Nienke, Jolijn, Ilse, Femke en Madelynn.
Trainers: Anita, Sabine.
Trainen: Donderdag van 18:30 tot 19:30 uur.
Coaches: Wendy en Simone.

Pupillen E: Fiene, Jade, Femm, Femme, Eva, Eline en Sylvie.
Trainers/coach: Lotte en Debby.
Trainen: maandag van 18:30 tot 19:30 uur.

De Recreanten en de Senioren Midweek trainen op woensdag van 19:30 tot 20:30 uur.

Voor de Kangoeroes zullen de data zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden. Zij gaan begeleidt worden door Lisa de B, Lisa H en Danique.

COMMISSIE – onderhoud

We hebben enkele vaders bereid gevonden om samen met Gert-Jan Akkers een plan te maken om het veld en accommodatie te gaan onderhouden. Gert-Jan heeft dat jaren in zijn eentje gedaan en doet nu een stapje terug. Namens het bestuur ontzettend bedankt voor je jarenlange inzet voor de vereniging en het veld- en accommodatieonderhoud.

SPONSORING

Momenteel is dit een commissie van 1 persoon en zij ( Muriel) doet het heel goed. Maar toch zouden we deze commissie graag uitbreiden met 1 of 2 personen. Lijkt het jouw leuk om iets meer voor de vereniging te betekenen en heb je een grote kennissenkring, meld je dan aan bij: sponsoring@sv-nas.nl.

ACTIVITEITEN

Door het coronavirus zijn er geen activiteiten geweest. Het kamp is afgelast, dit jaar zal er geen 4 tegen 4 toernooi zijn en ook geen BBQ. We willen dit jaar het seizoen starten met het koppelschieten voor de jeugd onder en boven de 16 jaar. Dus schrijf vrijdag 11 september alvast in je agenda voor het KOPPELSCHIETEN 2020.

KORFBAL PLUS

In navolging van het voetbal plus bij onze buren, zouden we ook graag het korfbal plus op willen zetten. Wie zou hiervoor de kar willen trekken en/of
samen met enkele anderen een rol in willen spelen? Meld je aan bij: info@sv-nas.nl.

SPONSORNIEUWS
In de vorige nieuwsbrief van april zijn jullie uitgebreid geïnformeerd over de opbrengst van de collecte Gehandicaptensport en de verlenging van de
sponsorcontracten.
We hebben toen ook de actie van Smart Recycling aangekondigd en wat een succes is dit geweest. Het vergde wat inspanning om alle volle zakken en dozen te verzamelen, omdat het sportpark gesloten is, maar onderstaand bericht zegt genoeg!
Bericht van Smart Recycling: Ik moet jullie organisatorische kwaliteiten toch even aanhalen, wat hebben jullie een mooie inzameling weten neer te zetten zeg. 2160kg hebben jullie weten binnen te halen! Dat is goed voor een bedrag van € 540,- voor de clubkas. Echt goed gedaan, vooral voor een eerste keer én in deze tijd.

Voor ons reden om aan deze actie zeker vervolg te geven. Het idee is om de actie volgend jaar te herhalen, waarbij we onder de leden verzamelzakken uit willen delen, die vervolgens op vaste momenten kunnen worden ingeleverd bij NAS. Dus gooi je kleding, schoenen, tassen, knuffels, lakens, etc in de tussentijd niet weg. Wordt vervolgd!

CLUB VAN 50

Het nieuwe seizoen nadert. Dit betekent dat de huidige Club van 50 leden weer benaderd zullen worden om de club te (blijven) steunen. In de vorige nieuwsbrief hebben we vermeldt, dat we de wensen die er nu liggen vooruit schuiven, zodat we daar waar nodig de vereniging financiële ondersteuning kunnen bieden. Hopelijk kunnen we het volgend seizoen dan de wensen die er liggen weer oppakken. Wij hopen dat de huidige leden de Club van 50 willen en kunnen blijven steunen?! Hebben jullie wensen en/of ideeën voor de vereniging, mail dan naar: sponsoring@sv-nas.nl.

WIL JE OOK DEELNEMEN AAN DE CLUB VAN 50, VOOR € 50,00 PER JAAR, MET JE EIGEN NAAMBORDJE? OOK DAN MAIL JE NAAR SPONSORING@SV-NAS.NL.

APRIL 2020

COVID-19

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld.
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld.

Zaalcompetitie
Huidige stand is eindstand.

Meer informatie
Dit besluit heeft op het overgrote deel van onze verenigingen invloed en het lukt ons niet om op alle komende vragen persoonlijk antwoord te geven. hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. De meest gestelde vragen – en antwoorden – worden gebundeld in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op KNKV.nl.

Wat houdt bovenstaande voor sv NAS in?
Er zal in ieder geval tot 1 juni niet getraind kunnen worden, daarna is het nog maar de vraag.
We hebben ons jeugdkamp een jaar uitgesteld.
Onze jaarvergadering zullen we gaan plannen zodra we meer weten. We gaan afscheid nemen van Frans, hij is wethouder geworden, van Willy als penningmeester, deze functie wordt overgenomen door Marieke en van Lizanne als bestuurslid kantinebeheer en activiteiten. De functie kantinebeheer zal worden overgenomen door Corry Peters en Nicole de Mari, zij gaan verantwoording afgeleggen aan het bestuur hierover, het is geen bestuursfunctie meer. We zoeken naturlijk nog wel een voorzitter (m/v), weet je iemand of wil je zelf laat het ons weten.
We moeten natuurlijk wel aan de gang voor de competitie en teams voor volgend jaar, we willen iedereen dan ook vragen , als je wilt stoppen dit zo spoedig mogelijk aan het wedstrijdsecreatriaat door te geven.

AFSCHEID
Vanaf 31 maart ben ik wethouder in Beuningen. Ik hou me onder andere bezig met zorg, welzijn, werk, inkomen, verkeer, mobiliteit en participatie. Dit betekent dat ik moet stoppen als voorzitter van NAS.
Het wethouderschap is niet verenigbaar met het besturen van een vereniging in de eigen gemeente, omdat (de schijn van) belangenverstrengeling aan de orde kan zijn, bijvoorbeeld bij het gunnen van subsidies e.d.
Ik vind het jammer dat ik juist in deze moeilijke coronatijd moet stoppen, Maar heb er alle vertrouwen in dat NAS volgend seizoen weer een frisse start kan maken. Uiteraard blijf ik lid van NAS en we zien mekaar ongetwijfeld bij Via NAS of in de zaal.

Frans Houben

DANK JE WEL!
Of ik een stukje wil schrijven voor de nieuwsflits, omdat ik binnenkort het bestuur ga verlaten… nee, was mijn eerste reactie, nergens voor nodig.
Maar na even nadenken, vind ik het toch een goed idee om langs deze weg een keer DANK JE WEL te zeggen, tegen al die mensen, die er samen voor zorgen dat we een mooie vereniging hebben én houden. Degenen die een stapje extra zetten, omdat een vereniging als NAS niet kan bestaan zonder hen. De (jeugd)leden die niet alleen hun eigen wedstrijd spelen, maar ook op een vrije avond een team trainen, op zaterdag een wedstrijd coachen of zelfs willen fluiten, degenen die helpen in de kantine, zorgen voor het onderhoud van onze mooie accommodatie, leuke activiteiten organiseren, meedenken over het beleid van de vereniging, zoeken naar sponsoring, ervoor zorgen dat het veld onderhouden wordt, iedereen die op zijn of haar manier een stapje extra doet voor NAS. Met alleen plaatsnemen in een bestuur ben je er niet, want een bestuur kan het niet alleen. Dus voor al degenen die NAS een warm hart toedragen en zonder eigen belang dat extra stapje willen (blijven) zetten voor de vereniging nogmaals DANK JE WEL!!
Mij blijven jullie nog wel zien, want hoewel ik stop als bestuurslid, zal ik zeker nog mijn verenigingssteentje blijven bijdragen. Hopelijk geldt dat ook voor jullie, alle hulp is welkom, dus hoe klein je bijdrage voor je gevoel ook kan zijn, meld je aan bij het bestuur, de leiding/trainer van een team. Omdat we een mooie vereniging zijn om trots op te zijn en waar je graag deel van uit wilt maken.
Tot ziens,

Lizanne

HET STOKJE OVERDRAGEN!
Ik weet het nog goed, november 2013 en Lizanne Böhmer belt. Meestal is er dan iets kapot bij Via NAS of moet er iets anders gebeuren in of rond het gebouw. Maar nee, deze vraag zag ik toen eigenlijk niet echt aankomen. “Of ik interesse had om de functie van penningmeester te gaan bekleden?” Daar moest ik toch wel even over nadenken. Zeker omdat kantoor of PC werk niet echt iets is waar mijn interesse en kennis ligt. In een ver verleden ooit een middenstandscursus gedaan maar voor de rest altijd langs de weg en het spoor gewerkt. Uiteindelijk besloot ik toen de uitdaging toch aan te gaan en heb deze functie 7 jaar met plezier ingevuld. Toch heb ik besloten deze functie nu neer te leggen omdat ik vind dat een dergelijke functie niet een te lange tijd door dezelfde persoon bekleedt moet worden en het op een gegeven moment tijd is een “frisse wind” te laten waaien. En die “frisse wind” hebben we gevonden!!!
Vanaf de ALV (waarvan de datum nu nog niet bekend is vanwege Covid-19) zal Marieke Bos de financiën voor sv NAS gaan beheren. Inmiddels heeft Marieke de boekhouding voor 2020 uiteraard al op zich genomen maar vanaf de ALV gaat het dan officieel in.
Bij het overdragen heb ik Marieke leren kennen als een spontane, enthousiaste jongedame en ik heb er alle vertrouwen in dat ze de komende jaren een verrijking zal zijn voor het bestuur. ik wens Marieke dan ook veel succes toe de komende tijd.
Als laatste wil ik jullie allemaal bedanken voor het gestelde vertrouwen in mijn tijd als bestuurslid, maar in het bijzonder alle bestuursleden waarmee ik heb mogen werken.
Groeten en hopelijk tot snel,

Willy Hutting

NIEUWE PENNINGMEESTER
Graag wil ik mij voorstellen als nieuwe penningmeester van NAS. Ik heb inmiddels het stokje overgenomen van Willy. Mijn naam is Marieke Bos, ik ben 41 jaar oud en woon samen met mijn man Johan en dochter Fiene in Beuningen. Fiene is sinds 2017 lid van NAS en speelt inmiddels in de E2. Ze heeft het heel erg naar haar zin bij NAS. Ook wij hebben korfbal als een leuke sport ervaren en vinden het leuk om naar de wedstrijden te kijken. Inmiddels zijn we in grote lijnen op de hoogte van alle spelregels!
De sfeer in het team en bij de vereniging is erg goed. Een kleine maar knusse vereniging, die net als andere verenigingen voor een groot deel is aangewezen op vrijwilligers en sponsoren. Toen ik gevraagd werd om Willy op te volgen als penningmeester leek me dit meteen een leuke manier om iets voor NAS te kunnen doen. Ik heb geen financiële achtergrond (ik werk als projectleider planmatig onderhoud bij Woonwaarts), maar heb wel ervaring met cijfers en begrotingen. Na een avond bij Muriel uitleg te hebben gekregen van Willy, heb ik uiteindelijk ja gezegd tegen de nieuwe functie. Een beetje vreemde tijd om te starten, maar hopelijk dat aankomend seizoen er weer volop gesport kan worden. Ik ben er in ieder geval klaar voor!

CLUB VAN 50 en SPONSOR NIEUWS VOORJAAR 2020
Sponsornieuws
Ook wij van de sponsorcommissie ontkomen er niet aan om iets te vermelden over de huidige situatie rondom het coronavirus. Wij hopen dat onze leden, ouders en familie, niet getroffen zijn door dit vreselijke virus. En we gezond mogen blijven!
De impact van alle maatregelen raakt ons ook als vereniging. Juist nu we de inkomsten van onze sponsoren zo hard nodig hebben, is het niet gepast nu aan te kloppen bij bedrijven en/of ondernemingen voor sponsoring. Deze extra inkomsten zullen er voorlopig niet komen. Daarnaast steunt Kringloopwinkel “ErZitLigtIetsBijWa” de verenigingen door een jaarlijkse bijdrage te geven uit de inkomsten die zij jaarlijks genereren. Door de omstandigheden zijn ook hun inkomsten een stuk lager en zal dus de jaarlijkse gift aan NAS een stuk lager uitvallen.
Het eerste kwartaal van het jaar zijn we wel in gesprek geweest met de sponsoren, waarvan het sponsorcontract is verlopen. Wat is het dan toch mooi om te zien dat onze vaste sponsoren onze vereniging blijven steunen, ondanks de hele situatie!
Bij deze een bijzonder blijk van waardering voor:
SHOEBY BEUNINGEN
VAN DER WEERDEN AUTOBANDEN SERVICE
WIM VAN HULST BV

Collecte Gehandicaptensport

Ieder jaar zetten onze (familie)leden en vrijwilligers zich in om te collecteren voor het Fonds Gehandicaptensport. Een deel van deze opbrengsten komen ook ten goede aan onze vereniging, wat belangrijkste opbrengsten zijn voor onze vereniging.
Door het coronavirus viel ook de jaarlijkse collecte in duigen. Gelukkig is er een mogelijkheid gecreëerd om digitaal te collecteren, waardoor we voor het Fonds en onze vereniging toch iets kunnen betekenen. Op dit moment hebben we een bedrag opgehaald van € 639,00.
De collecte periode is nu verlengd tot 1 mei 2020. Er is al een mail uitgegaan naar al onze leden met hierin de oproep om de collecte extra onder de aandacht te brengen. Hoe mooi zou het zijn als we een bedrag van € 1.000,00 zouden behalen op 1 mei aanstaande.
Maar daarvoor hebben we jullie hulp hard nodig!
Dus maak bijvoorbeeld een grappig filmje met je (korfbal) vriendin, uiteraard met de gepaste afstand, en deel de link voor de collecte, met de oproep om te doneren, via social media. Stuur dit filmpje ook naar sponsoring@sv-nas.nl, waarbij het leukste filmpje een kleine attentie krijgt.

Club van 50
Met de inkomsten van de Club van 50 realiseren we jaarlijks extra faciliteiten die zijn aangevraagd door speelsters, trainsters, bestuursleden en/of coaches. Ook voor dit jaar zijn er weer wensen binnengekomen, die we wilden oppakken, zoals:
– Sweaters/shirts voor de coaches/trainsters met opdruk NAS
– Trainingshorden, te gebruiken voor de trainingen
– Per team een bal om mee te nemen naar de uitwedstrijden
– Windscherm oid voor aan het clubgebouw.
Door het stil vallen van de competitie hebben we met het bestuurd overlegd om deze wensen door te schuiven naar september en de vereniging dit seizoen financieel te ondersteunen waar mogelijk. Uiteraard zullen wij nog terugkoppelen waar we de gelden aan besteed hebben, zodat het voor de leden transparant is wat we met de gelden doen.

Koop een shirt en steun je vereniging!
In samenwerking met het KNKV en Erima heeft Muta Sport sportshirts ontwikkeld waarmee leden en fans hun vereniging financieel kunnen steunen. Als de leden/fans het speciaal ontwikkelde sportshirt – inclusief verenigingslogo naar keuze – bestellen, doneren ze per shirt vijf euro aan de vereniging naar keuze. De #stayfitshirts, die € 17,95 euro kosten  (exclusief verzendkosten), kunnen besteld worden via onze webshop Korfbaltotaal via de volgende link:
https://www.korfbaltotaal.nl/products/knkv.
Het gaat hierbij om om hieronder staand ademend Erima sportshirt.

Smart Recycling
Onze vereniging is door Smart Recycling benaderd voor een kleding inzamelactie.
Smart Recycling organiseert een kledinginzamelactie in samenwerking met verenigingen en keert hier per kilo een bedrag uit aan de vereniging. Het doel is niet alleen om extra geld in het laatje te brengen voor verenigingen, maar ook om de “groene” wijze van werken te stimuleren. Om de afvalberg niet nog hoger te maken wordt de ingezamelde kleding elders op de wereld hergebruikt of gerecycled tot andere stoffen, waarbij er ook nog eens een
positieve bijdrage aan het milieu wordt geleverd.
Wij hebben onze vereniging voor deze actie aangemeld. Binnenkort ontvangen we een grote hoeveelheid kledingzakken die wij georganiseerd willen gaan verspreiden onder onze leden of andere mensen die mee willen
doen aan deze actie. Op een nader te bepalen datum zullen wij deze zakken verzamelen zodat Smart Recycling ze kan komen ophalen.
Wat vragen wij van jullie? Begin alvast kleding die je weg wilt doen te verzamelen en vraag ook je omgeving om dit te doen. Zodra de zakken verspreid kunnen worden, zullen wij dit aan jullie laten weten. Hoe meer, hoe beter, dus ga alvast aan de slag met het opruimen van je kast! Heb je al vragen hierover mail ons dan gerust: sponsoring@sv-nas.nl
Uiteraard zal deze actie conform de RIVM maatregelen uitgevoerd worden.

TOT SLOT!
Inmiddels hebben wij als vereniging een bericht ontvangen dat er via het Noodloket van Economische Zaken er een éénmalige tegemoetkoming aangevraagd kan worden voor sportverenigingen. Door het wegvallen
van (extra) inkomsten, zoals hierboven al vermeldt, is dit één van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verenigingen te ondersteunen.
Aan de aanvraag hiervoor zitten een aantal voorwaarden. Het bestuur heeft dit verder opgepakt en we hopen dat we aan de voorwaarden voldoen, om deze tegemoetkoming te mogen ontvangen.

FEBRUARI 2020

ONZE GEZELLIGE CARNAVALSAVOND IS OP

ZATERDAG 15 FEBRUARI VANAF 19.00 UUR IN VIA NAS

Ook dit jaar weer: wie wordt de Prins(es) van s.v. NAS?
De organisatie zal deze avond bekend maken wie in 2020 de prins(es) van NAS zal worden.

De entree is gratis en bedoeld voor al onze leden en hun gezinnen en natuurlijk mogen er ook vriendjes en vriendinnetjes mee komen.
DJ Tom zal deze avond voor de muziek zorgen.
Jeugdprinses Fenna 1 en Prins Koen 1 zullen ons om 19:15 uur, met hun gevolg, een bezoek brengen. Zorg dat je er op tijd bij bent!
Het carnavalsfeest zal om 23.30 uur afgelopen zijn.
Tot dan!!!!!!

(Confetti en spuitbussen zijn helaas niet toegestaan , natuurlijk wel serpentines)

*****************************************************************

Door diverse omstandigheden hebben we de C1 uit de competitie moeten halen. De dames die over waren, zijn naar de B2 gegaan en van de B2 zijn er meiden overgegaan naar de B1. Deze teams zitten nu wat ruimer in hun jasje.
We waarderen het zeer hoe de teams dit opgelost hebben. Ook een woord van dank aan de leiding en trainers van de C1 voor jullie ongelofelijke inzet de afgelopen jaren.

ZAALCOMPETITIE
De zaalcompetitie duurt nog enkele weken en zoals het er nu naar uitziet, zullen we geen kampioenen mogen verwelkomen. Maar de teams draaien over het algemeen wel in de bovenste helft van de poules mee. Er zijn mooie wedstrijden geweest met grote winsten, maar ook zijn er nederlagen
geleden. Kortom net als het leven, sporten met up en downs.

BUITENTRAININGEN EN BUITENWEDSTRIJDEN
Vanaf maandag 30 maart starten de buitentrainingen weer.
In het paasweekend (11 t/m 13 april) zullen de buitenwedstrijden weer beginnen. Houdt daar dus alvast rekening mee.

KANTINE / ACCOMMODATIEBHEER
Met ingang van 1 januari 2020 hebben Corrie Peters (moeder van Laura en Anouk) en Nicole de Mari (moeder van Sabine) het stokje overgenomen van Lizanne wat betreft het kantine- en accommodatiebeheer.
Dus voor alle vragen en zaken die met de kantine en de accommodatie te maken hebben, kun je voortaan bij één van hen terecht. Heel erg fijn dat ze bereid zijn dit voor de vereniging op te pakken en we wensen hen hiermee natuurlijk veel succes!

ZET IN JE AGENDA
– 
Carnaval bij NAS aanvang 19:00 uur.
– Collecteweek: 29 maart t/m 4 april 2020
– Algemene Ledenvergadering: woensdag 15 april 2020. Aanvang: 20.00 uur.
– Koppelschieten: vrijdag 17 april 2020. De jeugd zal starten om 18 uur en vanaf 20 uur aansluitend voor de leden van 16 jaar en ouder.
– Kamp: vrijdag 26 juni t/m zondag 28 juni 2020

TRAININGSPAK, SOKKEN EN TASSEN
Als je nog een trainingspak, sokken of een tas wilt bestellen, kun je contact opnemen met Muriel. Haar mailadres: sponsoring@sv-nas.nl. Zij zal op
korte termijn gaan bestellen.

JANUARI 2020

VAN HET BESTUUR

Namens het bestuur wens ik jullie allemaal een fijn en hopelijk gezond 2020. Dit jaar belooft een bijzonder jaar te worden. Allereerst woedt er een ‘strijd’ of we leven in tweeduizendtwintig of twintigtwintig, daarnaast is het een schrikkeljaar en duurt februari een dagje langer en last but not least bestaat NAS dit jaar 45 jaar. Ook sportief valt er het nodige te beleven met het EK-voetbal en de Olympische Spelen in Tokyo, ook dit jaar nog zonder korfbal. Bij NAS mogen we nagenoeg iedere woensdag, zaterdag en zondag spannende en vooral sportieve wedstrijden verwachten met soms verlies en liefst iets vaker winst. Belangrijk is dat het spelplezier voorop staat.
Ik wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de steun in het afgelopen jaar en hoop dat onze vereniging ook het komende jaar op hun inzet mag rekenen. Want die inzet hebben we nodig als we als vereniging willen groeien en bloeien en financieel gezond willen blijven.
Frans Houben

SINTERKLAASVIERINGEN

Terugblik op de sinterklaasvieringen van onze jongste en oudste leden.

Vrijdag 29 november was er een sinterklaasavond voor de Kangoeroes en Pupillen E. Er werd eerst geknutseld, de kinderen versierden een mok met glasstiften, waarna de mok thuis kon worden afgebakken en natuurlijk
te gebruiken was. Er kwamen ook nog 2 zwarte pieten op bezoek waarmee gedanst werd. Daarna was het tijd voor een echte sinterklaasbingo, waar voor iedereen natuurlijk een prijsje was.

De Recreanten vierden op woensdag 11 december hun sinterklaasfeestje. Er moesten 2 cadeautjes gekocht worden en die moesten ingepakt op tafel
gezet worden. En ja hoor: ook hier een bingo. Toen alle cadeautjes verdeeld waren, werd er gedobbeld wie de cadeautjes mocht houden en wie niet. Al met al veel lol gehad en uiteindelijk ging hier ook iedereen met 2 cadeautjes naar huis.

AGENDA

Zet vast in je agenda:

Zaterdag 15 februari vanaf 19:00 uur, Carnavalsavond bij NAS met een bezoek van prins Koen en jeugdprinses Fenna.

Collecteweek van 29 maart t/m 4 april 2020

Koppelschieten vrijdag 15 april 2020
De jeugd zal starten om 18 :00uur en vanaf 20:00 uur aansluitend voor de leden van 16 jaar en ouder.

Kamp van vrijdag 26 juni t/m zondag 28 juni 2020

NOVEMBER 2019

HERSTKAMPIOENEN

We hebben de herfstcompetitie erop zitten en we mogen 2 kampioen huldigen. De senioren en de midweek. Proficiat, dames!

TEAMFOTO’s
Van alle teams zijn foto’s gemaakt en deze zijn opgehangen in onze kantine. Het is een mooie fotowand geworden. Gerda, Angelique, Ruth en Jos bedankt voor jullie bijdrage hieraan.

AGENDA ACTIVITEITEN 2019 – 2020
Vrijdag 29 november van 18:30 tot 20:30 uur sinterklaasavond voor de kangoeroes en pupillen E.

Zaterdag 15 februari 2020 vanaf 19:00 uur Carnavalsavond.

Collecteweek Fonds Gehandicaptensport van 29 maart t/m 4 april 2020.

Vrijdag 17 april Koppelschieten vanaf 18:00 uur voor iedereen.

Vrijdag 26 juni t/m zondag 28 juni 2020 Kampweekend voor de jeugd.

Zaterdag 29 augustus 2020 4 tegen 4 toernooi en BBQ.

SPONSORNIEUWS
Het zal jullie misschien niet ontgaan zijn dat de sponsorcommissie sinds kort over een eigen e-mailadres beschikt. Dit e-mailadres zal voor alle sponsordoeleinden worden gebruikt, maar daarnaast ook voor vragen over/ of bestellen van je sport outfit (trainingspakken, sokken, rokjes etc.). DUS VOORTAAN MAILEN NAAR: SPONSORING@SV-NAS.NL.

CLUB VAN 50
Dank jullie wel! Namens de sponsorcommissie danken wij alle leden van de
club van 50 voor jullie bijdrage. Ook dit jaar kunnen wij vanuit de club van 50 weer mooie dingen realiseren. Er ligt het e.e.a. aan voorstellen vanuit de vereniging, dus genoeg te doen voor ons.
En dat kan alleen met jullie bijdragen, daarvoor zijn we jullie erg dankbaar.
Mooi ook om te zien, dat een oud-lid onze club wilt steunen. Angeline Overdijk zal binnenkort op het bord te zien zijn.
Hebben jullie ook misschien in je omgeving die onze vereniging een warm hart toedragen, dan zouden zij dit middels de Club van 50 kunnen doen. Vragen hierover, of wil iemand zich aanmelden mail dan naar
sponsoring@sv-nas.nl

SPONSORACTIES
HELPENKIEZEN HYPOTHEKEN
Wellicht heeft u in het nieuws vernomen dat de hypotheekrentes momenteel historisch laag is. HelpenKiezen biedt u geheel vrijblijvend en kosteloos aan om te berekenen of u kunt besparen op uw maandelijkse hypotheeklasten.
Voor meer informatie bel: 085-7470056. Dennis Janssen, werkzaam op de vestiging aan de Hatertseweg 126 in Nijmegen, zal u graag te woord staan.
Bezoek ook eens hun website: info@helpenkiezen.nl

ADVIES ZORGVERZEKERING 2020: POOS ASSURANTIEN
Het einde van het jaar nadert, dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om uw zorgverzekering te wijzigen. De vraag is dan altijd, welke zorgverzekering en/of dekking past het beste bij mij en betaal ik niet teveel? Om je te helpen met deze vragen houdt Poos Assurantiën gedurende de periode november en december spreekuur om uw vragen te kunnen
beantwoorden.
Maandagavond 18:00-19:00 Wijkcentrum Leghe Polder Beuningen
Maandagavond 19:00-20:00 Wijkgebouw ’t Achterom te Wijchen
Maandagavond 19:00-20:00 Dorpshuis De Hanze in Maasbommel
Dinsdagavond 19:00-20:00 Wijkcentrum De Doorkijk te Druten
Dinsdagavond 19:00-20:00 Kantoor Poos Assurantiën, Woeziksestraat 692 Wijchen
Vrijdagochtend 09:00-10:00 Gemeentehuis Malden (via Receptie)
Zaterdagochtend 09:00-12:00 Kantoor Poos Assurantiën. Alleen op afspraak.

SPONSORACTIE SHOEBY EN BILOW BEUNINGEN 15-10-2019
Op dinsdagavond 15 oktober hebben Shoeby en Bilow hun deuren geopend voor de leden van NAS en hun introducees. Het was weer een gezellige avond. Onder het genot van een hapje en drankje werd er geshopt, bijgepraat en elkaars nieuwe kleren en lingerie bewonderd.
Helaas was de opkomst dit jaar minder groot dan we verwacht en gehoopt hadden. We hebben hiervoor jullie gemaild en gevraagd wat de reden van afwezigheid was en gelukkig hier veel respons op gekregen. De animo is
voldoende om deze avond te organiseren, maar wat vooral opvalt zijn de drukke agenda’s van onze leden en in dit geval de herfstvakantie. In de volgende ledenvergadering zullen wij dit als agendapunt opnemen om samen af te stemmen hoe we deze avond in de toekomst kunnen invullen. Middels deze willen wij Carry van Shoeby en Antoinette van Bilow hartelijk danken voor deze avond en de mooie opbrengst die wij als vereniging hebben mogen ontvangen!

OKTOBER 2019

COMPETITIE

De competitie is al een paar weken van start en door de teams worden wisselende resultaten behaald. Soms is er winst, maar ook wordt er verloren. We hopen natuurlijk, dat met blijvend spelplezier, de resultaten gaandeweg beter zullen worden.

ASPIRANTEN B2

De Aspiranten B2 hebben een coach: Gerda Geurts zal hen dit seizoen tijdens de wedstrijden gaan begeleiden. Fijn dat Gerda bereid is deze laatste vacante plek op te vullen. We wensen haar met haar nieuwe team natuurlijk veel succes!

TOERNOOI NULAND

Op het toernooi in Nuland zijn door de jeugdteams een aantal mooie bekers geworden, goed gedaan allemaal.

4 tegen 4 TOERNOOI & BBQ

Tijdens ons eigen 4 tegen 4 toernooi werd er door 9 teams gestreden in diverse leeftijdspoules. Bij de jongste jeugd werd het gezin van Pupillen E1 speelster Femke 1e. In de poule van de oudste jeugd werd het team van Amy, Miranda, Lisa B en haar vader de winnaar. En het team van Mara, Tess, Alysha en haar moeder werden 1e in de middelste poule. Nogmaals
proficiat allemaal!

Ook de barbecue na afloop was erg gezellig, helaas wel minder bezocht dan voorgaande jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd lekker gesmuld, gekletst en gelachen.

BESTUUR

Willy en Lizanne hebben aangegeven dat zij aan het einde van dit bestuursjaar hun functie zullen neerleggen. We zijn dus op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden. Meld je aan bij Frans!

GRATIS CURSUS IVA

Op 5 november zal er weer een gratis cursus IVA zijn = Informatie over Verantwoord Alcohol schenken. Via onderstaande link kun je je opgeven. Voor onze club fijn voor onze kantine diensten.

https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/beuningen/cursussen/532

ZAALTRAININGEN

De indeling van de zaaltrainingen is bekend. Vanaf maandag 28 oktober zal er weer binnen worden getraind.

Op maandag in de sporthal
Van 18:00 tot 19:00 uur Pupillen E1 en E2
Van 19:00 tot 20:00 uur Aspiranten B1 en B2
Op dinsdag in de Leghe Polder
Van 19:00 tot 20:00 uur Aspiranten C1
Van 20:00 tot 21:00 uur Senioren
Op woensdag in de Leghe Polder
Van 19:30 tot 20:30 uur Midweek en Recreanten
Op donderdag in de sporthal
Unit 1  
Van 19:00 tot 20:00 uur Aspiranten B2
Van 20:00 tot 21:00 uur Aspiranten B1
Van 21:00 tot 22:00 uur Senioren
Unit 2  
Van 18:30 tot 19:30 uur Pupillen D1
Van 19:30 tot 20:30 uur Aspiranten C1

START ZAALWEDSTRIJDEN

De wedstrijden in de zaal beginnen voor de jeugdteams en senioren in het weekend van 23 en 24 november. De Midweek start op 20 november en de Recreanten op 13 november.

SPONSORNIEUWS NAJAAR 2019 – CLUB VAN 50

Dat de bijdrage vanuit de Club van 50 zeer gewenst is en wel besteed, is het afgelopen jaar wel gebleken. We hebben enorm veel kunnen realiseren dit jaar, mede omdat er vanaf vorig jaar nog wat budget over was.

In samenwerking met Houthandel Van Hulst uit Beneden-Leeuwen hebben we prachtige Dug Outs kunnen realiseren. Bijzondere dank voor Maarten Vrolijks, vader van Anouk Vrolijks van de senioren. Hij heeft ervoor gezorgd dat zijn bedrijf dit wilde regelen en zich gemoeid met het ontwerp en realisatie! Bedankt Maarten en Houthandel Van Hulst.

Met Van Duinen Reclame uit Weurt zijn we aan de slag gegaan voor nieuwe vlaggen rondom de lichtmasten op het veld. Kevin van Duinen heeft zich met het ontwerp bemoeid en het resultaat is echt prachtig. De vlaggen zijn mooi strak vormgegeven en daarnaast van een dusdanige kwaliteit dat
ze niet snel door weersinvloeden kunnen worden aangetast. Naast de hulp en inzet van Van Duinen Reclame hebben zij ook nog eens een gratis vlag gesponsord voor op de vlaggenmast. Dank je wel hiervoor. Dit wordt enorm
gewaardeerd.

Ook heeft de Club van 50 het mogelijk gemaakt om een tent aan te schaffen die kan worden gebruikt tijdens het jaarlijkse kamp van NAS en daarnaast nog een mooie easy-up partytent voor toernooien. Dat is een mooie grote, groene (!) tent geworden.
Lizanne Böhmer bedankt voor het uitzoeken en inkopen van deze tenten.

IDEEËN VOOR SPONSORCOMMISSIE

Er liggen ook weer leuke ideeën op de plank voor de besteding van de gelden van Club van 50:
-Lage hordes te gebruiken voor de training; -Veranda/windscherm clubgebouw; -T-shirt/vestje voor de coaches voor het in de zaal.

Uiteraard kunnen mogen jullie altijd ideeën door blijven geven aan de sponsorcommissie. In overleg wordt dan bekeken wat wel en niet realiseerbaar is. Mail je idee door naar sponsoring@sv-nas.nl.

SPONSORING 2019-2020

De bestaande Club van 50 leden hebben onlangs een mail ontvangen om het komend seizoen de Club van 50 te steunen, zodat wij hiermee kunnen investeren in de vereniging. Mocht jij dit initiatief nu ook willen steunen
en een steentje willen bijdragen aan de Club van 50, dan kan je onderstaande mail gebruiken om je donatie van € 50,00 over te maken. Als kleine vereniging zijn deze bijdragen meer dan welkom!
Wij nemen vervolgens contact met je op, zodat we kunnen afstemmen of en met welke naam je op het Club van 50 bord vermeldt wilt worden!
https://www.geef.nl/nl/actie/de-online-club-van-50-seizoen-
2019-2020/donateurs

SPONSORNIEUWS

Onlangs hebben we het sponsorcontract van Sporthal-café De Tinnegieter uit Beuningen mogen verlengen voor een periode van 1 jaar. Michel Weijdt van De Tinnegieter danken wij hartelijk voor wederom een jaar sponsoring van onze vereniging.

NIEUWE SPONSOREN

Sponsoren zijn enorm belangrijk voor s.v. NAS. We zijn, in vergelijking met een voetbal- en hockeyvereniging, een kleine vereniging die enorm afhankelijk is van de sponsorbijdragen. Het lidmaatschap van de leden kan
hierdoor bijvoorbeeld betaalbaar blijven.
Mocht jij, één van je ouders of familieleden een bedrijf of onderneming weten die s.v. NAS een warm hart toedraagt, laat ons dit dan weten. Wij nemen dan contact op om af te stemmen of ze open staan voor sponsoring.

SPONSORAVOND BIJ SHOEBY & BILOW UNDERWARE&MORE 15.10.2019

Ook hebben we met Shoeby Beuningen weer een datum gepland voor een gezellig shop avond in Oktober. Bijzonder om te vermelden dat we deze avond mogen shoppen bij 2 winkels.
Ook Bilow Underwear&More zal haar deuren openen voor ons!

Op dinsdag 15 oktober zijn jullie dan ook Van Harte Welkom bij Shoeby en Bilow in Beuningen. Onder het genot van een hapje en drankje kan je van 18.30 tot 21.30 tegen 10% korting komen shoppen. Neem gerust een introduceé mee! Over de opbrengst van die avond wordt ook nog eens 10% geschonken aan NAS!

GIGA KANGOEROEDAG 10.10.2019

Op 10 oktober a.s. wordt door onze vereniging voor de derde keer de Giga Kangoeroedag georganiseerd. Op deze dag komen (bijna) alle basisscholen uit de gemeente Beuningen spelenderwijs kennis maken met balsport en natuurlijk onze gezellige vereniging. Een knipoog naar het korfbal zal zeker niet ontbreken.

In de leeftijd van 4-6 jaar zijn bijna 400 kinderen te gast op onze accommodatie Via NAS. Hierbij krijgen we hulp van leerlingen van het ROC Sport en Beweging. Daarnaast zijn er ook een aantal vrijwilligers binnen de vereniging die komen helpen.

Uiteraard kan deze dag ook niet gerealiseerd worden zonder de hulp van een (financiële) bijdrage van sponsoren. Bij deze willen wij, namens de
sponsorcommissie, onze dank uitspreken aan de volgende sponsoren:

Slagerij Hermanussen Beuningen
Tankstation Shell Beuningen
Idema
Garagebedrijf Schneberger Beuningen
Jumbo Beuningen
Schiks Tuinen Beuningen
Peters Fruitbedrijf Weurt
Weijers Riooltechniek Nijmegen
Rietdekkersbedrijf Gebr. Hendriks Beuningen
Heijmans Electro Beuningen
Jan Janssen Kozijnen en Montage Beuningen
GvG Oliehandel BV Nijmegen
Groentotaal Hernen
Jos van Elven Producties Beuningen
Bakker Bart Beuningen
AH Beuningen

NOVEMBERFEEST

JULI 2019

TRAININGEN

In deze Nieuwsflist alvast de data waarneer we weer gaan trainen. Het lijkt nog ver weg maar je zult zien, het gaat heel snel.

De 1e trainingen zullen zijn in de week van 19 augustus t/m 23 augustus.

TOERNOOI BE QUICK

Zaterdag 24 augustus gaan de jeugdteams op toernooi naar Be Quick.
We zullen gezamenlijk vertrekken om 08:00 uur bij de sporthal.

Het definitieve programma volgt nog.

1e COMPETITIEWEDSTRIJDEN

De 1e competitiewedstrijden zullen in het weekend van 7 en 8 september plaatsvinden.

OP ZOEK NAAR / GEVRAAGD

 • De huidige B2 zoekt nog een coach die het team op de zaterdagen bij de wedstrijden begeleidt.
 • Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die de kar wil gaan trekken om bij s.v. NAS G-Korfbal ( korfbal +) voor elkaar te krijgen.
 • En als laatste zoeken we ook nog iemand die samen met Gerda de organisatie voor “Pupil van de week” op zich wil nemen.

Heb je interesse neem dan even contact op met Anita. Of via de e-mail info@sv-nas.nl.

KAMP 2019

Een kleine impressie van het jeugdkamp:

JUNI 2019

De competitie loopt op zijn eind. De resultaten zijn zeer wisselend. Alleen de Welpen kunnen misschien nog kampioen worden, maar dat is afhankelijk van wat SVO1 gedaan heeft. Blijft dus nog even spannend!

Op vrijdag 17 mei was het koppelschieten zowel voor de jeugd als voor 16+.
Er werd lekker gescoord door iedereen. Bij de Pupillen is er gewonnen door Alysha en Mirre, bij de Aspiranten door Larissa en Fleur. Bij de
16+ ging de Jo Klaassen wisselbeker naar Kirsty en Linde.

De Technische Commissie is druk geweest met de teamindeling voor het volgende seizoen om alle teams weer te voorzien van trainers en
coaches. Voor één team is dat nog niet gelukt, maar we werken er hard aan. Onderaan deze nieuwsbrief zien jullie de nieuwe teams.

Het kampweekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni zal weer druk bezocht worden door onze jeugdleden. Het programma is bijna rond, het belooft weer een actief en gezellig weekend te worden. Er is een nieuwe tent aangeschaft met geld van de club van 50, onze dank daarvoor!

Op zaterdag 24 augustus zullen de jeugdteams op toernooi gaan in Nuland bij Be Quick. Daar zullen we met de nieuwe teams gaan spelen.

Dit jaar zal op donderdag 10 oktober de Giga Kangoeroe Dag weer plaats- vinden. Vier scholen hebben zich met hun groepen 1 en 2 al aangemeld. De verwachting is dat er nog enkele scholen zullen volgen. We kunnen dus weer zo’n 300 kleuters verwachten die dag. Er zal opnieuw een samenwerking zijn met het ROC Nijmegen, afdeling sport en beweging.
Zij zullen de groepjes kinderen gaan begeleiden. We zijn nog wel op zoek naar mensen die ons op die dag willen helpen met de kantine, catering en andere zaken. Dus wil je helpen, geef je dan op bij Lizanne of Anita.

Op zaterdag 31 augustus zal het jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi weer zijn, met aansluitend de BBQ. Zet deze dag dus vast in je agenda en probeer om een team te gaan vormen met je familie, gezin of vrienden.

De competitie zal starten in het weekend van 7 en 8 september.

De trainingen zullen starten in de week van 19 augustus. Wie wanneer gaat trainen, is nog niet helemaal rond, maar we streven naar zo min mogelijk wijzigingen.

De Recreanten zullen hopelijk weer versterkt gaan worden met een aantal leden, die momenteel in de lappenmand zitten.

Senioren 1 (zondag): Anouk, Danique, Elise, Isa, Mandy, Lissa, Emma, Lotte L., Lotte M., Fleur, Lisa en Kirsty.

Senioren (midweek): Iris, Mendy, Lotte, Dian, Ruth, Laura, Michelle, Cindy, Vesna, Emma en Lisanne.

Aspiranten B1: Linde, Lisa, Anieck, Fleur G., Larissa, Iris, Sterre en Fleur Z.

Aspiranten B2: Amy, Sabine, Susanne, Anouk, Femke, Sanne, Meggi, Isis en Tyra.

Aspiranten C1: Milou, Isa, Noa, Lieve, Andrea, Liz-Sophie, Julie en Amy L.

MAART 2019

Carnaval bij NAS was een groot succes, met het bezoek van maar liefst 3 prinsen.

Er werd volop gehost en gedanst

Kampioenswedstrijd Recreanten: Op woensdag 13 maart kunnen de Recreanten van NAS kampioen worden. Ze spelen hun laatste wedstrijd om 19:00 uur in Weurt. Komt allen om ze aan te moedigen!!

Collecte Fonds Gehandicaptensport: In de week van 1 t/m 5 april wordt er weer gecollecteerd voor het Fonds Gehandicaptensport. Afgelopen jaar heeft het onze vereniging een mooi bedrag opgeleverd. Dit jaar gaan we er weer voor! Verdere informatie met betrekking tot de collecte, looproute en het afhalen en inleveren van de collectebussen volgt binnenkort.

Vriendinnentraining: Op woensdag 10 april zal de vriendinnetjes-training plaatsvinden voor de vriendinnen van onze Welpen, Pupillen E & D. De meiden krijgen hier binnenkort uitnodigingen voor om uit te delen bij hun vriendinnen.

Giga Kangoeroe Dag: Dit jaar zal er weer een Giga Kangoeroedag zijn. Een sportdag voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen in onze gemeente. De Giga Kangoeroe Dag zal dit jaar gehouden worden (op een donderdag) in oktober. Wij zijn in overleg geweest met het ROC Sport en Beweging en zij zullen ons hierbij ondersteunen met een aantal studenten. Natuurlijk kunnen we hierbij nog meer hulp gebruiken. Denk hierbij aan kantinedienst, foto’s maken e.d. Als je wilt helpen geef dat dan door aan Lizanne of Anita. De exacte datum volgt zo snel mogelijk.

Beheerder Via NAS: We zoeken een nieuwe beheerder (m/v) voor de kantine. Iemand die de inkoop/verkoop en alle zaken rondom de accommodatie regelt. Mocht je meer willen weten, vraag er dan naar bij Lizanne.

AGENDA:

 
Week van 1 tot en met 5 april

Woensdag 10 april

Woensdag 17 april

Vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni

Collecteweek

Vriendinnen training

Algemene ledenvergadering

Kamp

FEBRUARI 2019

We hebben voor s.v.NAS een aantal nieuwe mailadressen:

Voorzitter:
Penningmeester:
Secretaris:
Sponsorcommissie:
voorzitter@sv-nas.nl
penningmeester@sv-nas.nl
secretaris@sv-nas.nl
sponsoring@sv-nas.nl

Voor alle overige zaken graag het algemene mailadres gebruiken: info@sv-nas.nl

Op woensdagmiddag 11 april a.s. willen we graag een vriendinnenmiddag houden voor de Welpen, Pupillen E en Pupillen D. Het zal een middag worden met allerlei leuke korfbalspelletjes op het veld bij onze accommodatie Via NAS en zal zijn van 14:00 tot 15:30 uur.
We zoeken hiervoor nog hulp. Je kunt je hiervoor aan melden bij Anita via de mail info@sv-nas.nl.

Op zaterdag 6 april zijn er weer de damesfinales in Eindhoven. Voor de Aspiranten B en Aspiranten C is er die dag in Eindhoven het indoorsportspektakel. Opgeven kan als team met minimaal 4 en maximaal 8 personen en de kosten daarvoor zijn € 21,00 p.p. Hier is ook de entree voor de finalewedstrijden bij inbegrepen. Per team moet er een begeleider zijn. Je kunt je team opgeven bij Anita voor 1 maart a.s.

De zaalwedstrijden en trainingen stoppen op 31 maart. Vanaf 1 april wordt er weer buiten getraind. In het weekend van 20 en 21 april zullen de eerste buitenwedstrijden weer zijn. De competitie loopt door tot half juni.

De collecteweek van het Fonds Gehandicaptensport zal zijn van maandag 1 april t/m zaterdag 6 april. Verder info volgt binnenkort.

De Algemene ledenvergadering zal zijn op woensdag 17 april. Informatie en uitnodiging hiervoor volgt ook nog, maar noteer alle data maar alvast in je agenda.

Dit jaar zijn we bij het jeugdcarnaval goed vertegenwoordigd als s.v. NAS.
In Beuningen is Cayenne, speelster van de Pupillen D, page bij jeugdprins Stijn (zoon van Cindy, speelster van de senioren 2).

In Ewijk is Nina, speelster van de Aspiranten C2, page bij jeugdprins Olivier.

Beide jeugdprinsen zullen met hun gevolg onze carnavalsavond bezoeken, op zaterdag 23 februari a.s.
Jullie komen toch ook naar de kantine van Via NAS voor een gezellig carnavalsfeestje? Je bent welkom vanaf 19.00 uur!

JANUARI 2019

Van de voorzitter
Aan het eind van het jaar is het een goede gewoonte om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Dat eerste vergt altijd wat gegraaf in het geheugen. Ik kan me in ieder geval
herinneren dat in de eerste helft van het jaar er iedere zaterdag en zondag spannende wedstrijden waren met soms winst en soms verlies. Ook de tweede helft van het jaar mooie wedstrijden, veel spelplezier en nog
betere resultaten. Er waren weer veel leuke activiteiten zoals carnaval, het vernieuwde 4 tegen 4 toernooi en barbecue en natuurlijk het kamp in Mill. Ik wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de steun in het afgelopen jaar en hoop dat onze vereniging ook het komende jaar op hun inzet mag rekenen. Want die inzet hebben we nodig als we als vereniging willen groeien, in ledental en qua prestaties en financieel gezond willen blijven.
In wens u een fijn en gelukkig 2019
Namens het bestuur,
Frans Houben

Alle teams zullen deze week hun wedstrijden weer hervatten. We wensen iedereen veel sportieviteit toe en wie weet zijn er enkele kampioenschappen in de maak!

Zoals je misschien overal al hebt gezien of gelezen gaan de tarieven bij Speijers Sport vanaf 2019 omhoog. Ze blijven ons (ondanks dat er geen Speijers Sports plein meer is en niet weten wat er in de toekomst gaat
gebeuren) toch nog de 50% korting blijven geven. We hopen hiermee de leuke samenwerking in de toekomst te blijven behouden. Dit houdt in dat jullie straks €15,95 gaan betalen en daarmee ook maandelijks kunnen stopzetten (Flexibel 365 lidmaatschap €31,95). Nieuwe sporters betalen geen inschrijfgeld, maar moeten nog wel even een sleutel aanschaffen.

SPONSORNIEUWS
CLUB VAN 50
Namens de sponsorcommissie een dank aan alle Club van 50 leden, die met hun donatie via Geef.NL het wederom mogelijk maken om extra voorzieningen te kunnen realiseren voor onze vereniging en hun leden!
Wij wensen jullie allen een mooi, sportief en bovenal gezond nieuw jaar!
Verder bedanken wij de Vrienden van NAS voor hun support en wensen hun een succesvol 2019 toe!
Na alle oliebollen, champagne en vuurwerk is dan eindelijk het jaar 2019 begonnen. Dan mag je altijd even terugkijken naar het afgelopen jaar en mogen we concluderen dat het een mooi sportief jaar was.
Ook een jaar waarin we wederom een aantal sponsorcontracten mochten verlengen en we contact hebben gezocht met nieuwe sponsoren. Daarnaast staan er nog een aantal contractbesprekingen gepland met een paar van onze trouwe sponsoren.
Wij danken onderstaande sponsoren voor hun vertrouwen en steun met het verlengen van hun sponsorcontract:

Tevens hebben wij met Shoeby besproken dat we het komend jaar weer de speciale VIP NAS avonden gaan organiseren! Deze data zullen middels een persoonlijke mail en via de sponsorbrief worden gedeeld met jullie!
 

Wij hebben ook bericht ontvangen van onze sponsor Dennissen Schilderwerken, dat zij per 1 januari zijn verhuisd. Ik ga ze namens de sponsorcommissie binnenkort een bezoekje brengen om hun nieuwe pand te bewonderen. Het nieuwe adres is Goudwerf 8. E-mail: tom@dennissenschilderwerken.nl website: www.dennissenschilderwerken.nl. Volg de facebook pagina voor nieuws en informatie

NOVEMBER 2018

* Het wedstrijdprogramma voor de zaal is bekend. Dit zal via de leiding van de teams worden verspreid. Ook de indeling voor de zaalwacht staat hierop, dus kijk even goed wanneer je bent ingedeeld. Natuurlijk bij voorbaat dank voor jullie  hulp.

* De recreanten zijn de zaalcompetitie goed begonnen, met al twee gewonnen wedstrijden: 8-2 tegen Klimop en uit
tegen Vios met 7-4. Hopelijk blijft het in de zaal het net zo goed gaan als op het veld. Daar staan ze bovenaan.

* Debby, Ruth en Isa zullen deze zaalperiode enkele wedstrijden gaan fluiten, om zo ervaring op te doen voor hun scheidsrechter-examen. We vertrouwen erop dat ze van iedereen op een positieve manier respons zullen krijgen.

* Een gezellige sinterklaasmiddag voor de Welpen en de Pupillen E1

SPONSORNIEUWS

CLUB VAN 50
Wat zijn wij, vanuit de sponsorcommissie, dankbaar voor de bijdrage die wij wederom hebben mogen ontvangen van nze Club van 50 leden.
Ook zijn wij erg blij met de ingebrachte ideeën vanuit de leden. De volgende ideeën hebben wij tot nu ontvangen:
– Grote vlag Club van 50
– 12 kleine vlaggen voor rondom de mast
– Grote tent voor kamp e/o toernooien
– Coach shirts voor binnencompetitie
– Trainingshorden
– Dug-out (via Willy Hutting heeft zich een partij aangediend die een dug-out wil maken tegen een hele mooie prijs!)
We gaan inventariseren welke ideeën we kunnen realiseren met de ontvangen gelden en houden jullie uiteraard op de hoogte van de dingen die we (hebben) kunnen doen.
Nogmaals bedankt “Leden van de Club van 50”!

HANS VAN DUINEN RECLAME 
Een speciale dank via deze weg aan Hans van Duinen Reclame uit Weurt. Zij hebben de grote vlag die vanuit de Club van 50 was besteld gesponsord! Wij zijn hier als vereniging enorm blij mee!

SPREEKUUR POOS ASSURANTIEN
Wil jij ook weten of je korting kunt krijgen op je zorgverzekering? Of wil je advies over je zorgverzekering voor het komend jaar? Kom dan naar ons spreekuur in de Leghe Polder op maandag van 18.00-19.00 uur, in de maanden november en december (met uitzondering van maandag 24 en 31 december).
Uiteraard ben je ook van harte welkom op ons kantoor, gelegen aan de Woeziksestraat 692 in Wijchen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 024-6454623.

OKTOBER 2018

EINDE HERFSTCOMPETIE
De herfstcompetitie loopt alweer naar zijn eind. Voor s.v. NAS zijn het spannende dagen, want twee teams kunnen herfstkampioen worden. De junioren A spelen op 11 oktober a.s. om 19.30 uur in Ooijen, bij winst mag het kampioenschap gevierd worden.
De Welpen spelen op zaterdag 13 oktober om 9.30 uur in Ooij en ook zij zijn bij winst kampioen!

TRAININGEN IN DE ZAAL
Vanaf 29 oktober wordt er weer in de zaal getraind. De trainingstijden zijn als volgt:

SPONSORNIEUWS
De E1 van NAS is deze zomer in het nieuw gestoken door Heino Heijmans, van Heijmans Electro in Beuningen.
Bij Heijmans Electro kun je terecht voor al je electronische werkzaamheden. Dit is heel divers. Zo is het bedrijf betrokken bij diverse (nieuwbouw) projecten. Daarnaast voert Heijmans Electro preventief, correctief en periodiek onderhoud uit. Ook voor kleinere klussen, zoals bijvoorbeeld het leveren en monteren van lampen en armaturen, kun je bij Heijmans Electro terecht.

Telefoon: 06 – 53 99 05 27
E-mail: info@heijmanselectro.nl
Website: http://www.heijmanselectro.n

Ook heeft het team nieuwe sponsortassen gekregen, gesponsord door Timmerbedrijf Van Heumen.
Timmerbedrijf Van Heumen, Dijk 21 in Ewijk en Leefstijlcentrum FitXpress, gelegen aan de Wilhelminalaan 80 in Beuningen.

NAMENS DE E1 HARTELIJK BEDANKT!!

TRAININGSPAK TE KOOP

Hallo allemaal,
Doordat ik de verkeerde maat trainingspak besteld heb voor Iris van Loenen, ligt er nu een gloednieuw trainingspak maat L (broek en jas).
Dit is natuurlijk jammer en mijn vraag is: Wil iemand  deze overnemen? Nieuwprijs is € 54,45 maar voor € 50,00 mag die weg.
Contact graag via de mail :  Irenevanloenen.ivl@gmail.com of Whats-app 06 -18 677 424.

BIJBAANTJE

Beste jeugdleden van Nas,

Beuningen zoekt taakassistenten in de leeftijd van 15/16 jaar die op maandag, dinsdag of woensdag na schooltijd beschikbaar zijn.
Jouw bestaan uit het meehelpen in de winkel met o.a.

 • uitpakken vracht
 • labellen van kleding
 • Ophangen/verhangen van kleding
 • licht huishoudelijke taken
 • Ben jij die enthousiaste meid die het leuk lijkt om in een kledingwinkel te werken, kom dan langs bij Shoeby Beuningen en vraag naar Natascha.

IETS VOOR JOUW TEAM
Zou je als team ook graag nieuwe sporttassen willen, nieuwe rokjes o.i.d.,  informeer dan eens bij ouders van je team of er interesse is om het team te sponsoren. Heb je hier vragen over of wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor sponsoring, neem dan contact op met Muriel Jansen. Mail: jos.muriel@gmail.com of bel naar: 06-23997765

CLUB VAN 50!
Na de laatste nieuwsbrief, waarbij we jullie hebben geïnformeerd over de ideeën die zijn ingebracht bij de Club van 50, hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen, waarvoor dank! We hebben nog niet van alle (nieuwe) club van 50 leden hun bijdrage mogen ontvangen. Hierbij de link waarop je het sponsorbedrag van 50 euro mag overmaken.
Alvast bedankt!https://www.geef.nl/nl/actie/de-online-club-van-50-seizoen-2018-2019/donateurs.

Woensdag 21 november 
Sinterklaasmiddag voor onze jeugd tot en met Pupillen E.

Zaterdag 24 november en zondag 25 november
Start zaalwedstrijden voor de jeugd en de Senioren.
De Recreanten starten op woensdag 14 november.

SEPTEMBER 2018

– De jongste jeugd heeft goed gepresteerd op het Be Quick toernooi. De Welpen zijn 1e geworden en de Pupillen E 3e.

– Tijdens het 4 tegen 4 toernooi is er in 3 leeftijdspoules gestreden. In poule A is de familie Larissa Swartjes 1e geworden, in poule B het team van Isis, Noa en Tyra en in poule C Cindy, Larissa, Luuk, Koen en Stijn. Ze hebben allen een mooie welverdiende medaille gekregen.
Aan het begin de gezellige barbecue werden we blij verrast door een cheque ter waarde van bijna 400 euro. Deze mooie opbrengst van de ledenactie, werd door Ingrid van Gent van de Rabobank aan het bestuur overhandigd.
Een woord van dank is op z’n plaats voor de Club van 50: zij hebben dit jaar het springkussen gesponsord, waarop de jeugd tijdens het 4 tegen 4 toernooi en de barbecue naar hartenlust kon springen.

– Een aantal leden wordt binnenkort verder opgeleid tot jeugdscheidsrechter. Na een theoretische avond, zullen zij de komende tijd bij een aantal wedstrijden ervaring opdoen, waarna ze vervolgens het examen kunnen doen. We wensen Isa, Ruth, Debby, Diana en Laure veel succes hiermee.

– Afgelopen weekend zijn weer de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld, op zaterdag de jeugdteams en op zondag kwamen de Senioren in actie. De Welpen, Aspiranten B en C2, Junioren A en de Senioren 1 zijn de competitie met winst
begonnen. Door de andere teams werd helaas verloren, maar er komen natuurlijk nog kansen genoeg op een overwinning.

SPONSORNIEUWS!

POOS ASSURANTIËN BV
Inmiddels zijn alle leden geïnformeerd over onze nieuwe sponsor Poos Assurantiën BV in Wijchen. Zij hebben niet alleen een sponsorbord langs het veld laten plaatsen, maar ook onze C1 geheel voorzien van nieuwe shirts!
Poos Assurantiën is een verzekeringskantoor waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over Zorgverzekeringen en Schadeverzekeringen. Door de pakketkortingen en het persoonlijk advies op maat kunnen we al snel premie voor je
besparen. Bij Poos Assurantiën werk ik, Muriel, als adviseuse, en ik wil je graag hiermee helpen. Je kunt ons bereiken op nummer 024-645 46 23 of mailen naar muriel@poosassurantien.nl. Ons kantoor, gelegen aan de Woeziksestraat 692
in Wijchen is geopend van 09.00-17.00 uur. Je kunt altijd vrijblijvend binnen lopen. In november en december kun je op de maandagen van 18.00-19.00 uur terecht in de Leghe Polder voor jouw zorg- en of schadeverzekerings vragen.

WIM VAN HULST BV
Bij de inrichting van onze accommodatie in 2011 heeft Wilfried van Van Hulst Beuningen niet alleen onze ramen voorzien van belettering, maar ook voorzien van rolgordijnen. Nu, 7 jaar later, sponsort Van Hulst ons opnieuw. Binnenkort komt zijn Reclamebord langs het veld van NAS te hangen. Daar zijn we trots op!
Wilfried van Hulst is eigenaar van Van Hulst aan de Wilhelminalaan 10 in Beuningen. Ze zijn gespecialiseerd in verf, (foto-) behang, zonwering en zordijnen. Daarnaast hebben zij een eigen printservice. Foto’s en/of afbeeldingen kunnen op allerlei materialen geprint worden. Denk hierbij aan canvas, steigerzeil, stickers of behang. Van Hulst Behang- en Verf Speciaalzaak is al ruim 50 jaar een begrip in Beuningen en bereikbaar op maandag van 13.00-18.00, dinsdag t/m
vrijdag van 09.00-18.00 en zaterdag van 09.00-17.00.

TRAININGSPAKKEN, KORFBALTAS, enz.
Voor het bestellen van een trainingspak, korfbaltas, sokken of rokje kun je terecht bij Muriel Jansen. Zij verzamelt alle bestellingen per mail. Bij een afname van 10 producten vervallen de bezorgkosten; soms kan het daardoor iets
langer duren voordat er besteld wordt. Wil je toch eerder je bestelling ontvangen, dan kunnen evt de bezorgkosten naar ratio worden verrekend.Mail je vragen en/of bestelling door naar: jos.muriel@gmail.com.
Kijk ook eens op de Webshop van Muta, via www.mutasport.nl, voor alle overige korfbalartikelen.
TIP! Wil je een trainingspak aanschaffen, pas dan eerst eens een pak van je teamgenoot of een ander NAS lid. De pakken zijn ook in losse maten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld broek maat S en jasje maat 164.

CLUB VAN 50
Ook dit jaar heeft de Club van 50 weer mooie dingen kunnen realiseren van de sponsorgelden, die wij hebben mogen
ontvangen van onze Club van 50 leden. Alle coaches van de teams zijn voorzien van een eigen coach tas. Na inventarisatie in het halfjaarlijks overleg met trainsters en coaches was aangegeven dat hier behoefte aan was. De
coaches kunnen hierin hun papieren meenemen, tape en/of reserveschoenen en de persoonlijke bezittingen van het team in opbergen tijdens de wedstrijd. Het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen! Nogmaals veel plezier met deze tas.
Ook heeft de Club van 50, op verzoek, weerstandbanden gerealiseerd. Hiermee kunnen de teams aan de slag voor spierversterkende oefeningen.

Alle huidige Club van 50 leden ontvangen deze week een bericht, met link, waarin ze gevraagd worden of zij ook het komend jaar weer een bijdrage willen leveren aan de Club van 50. Vanuit de vereniging ligt de wens om een tent aan te schaffen, die zij kan gebruiken tijdens toernooien en met het jaarlijkse korfbalkamp. Vanuit de Club van 50 gaan ze kijken of zij aan deze wens kunnen voldoen. Het zou daarom mooi zijn als de huidige leden hun steentje weer willen bijdragen.
Nu nog geen Club van 50 lid, maar zou jij onze vereniging ook jaarlijks willen sponsoren met een bedrag van 50 euro?
Maak dan je bijdrage over via bijgesloten link en we zorgen ervoor dat jouw naam vermeld wordt op het Club van 50 bord in de kantine: https://www.geef.nl/nl/actie/de-online-club-va-n50-seizoen-2018-2019/donateurs
Met dank aan onze sponsor Jorden van Bergen van Geef.nl voor het mogelijk maken van het online doneren aan onze Club van 50.

AUGUSTUS 2018

-Nog even en de vakantie is voor de meesten weer achter de rug. Hopelijk hebben jullie een fijne vakantie gehad. Het goede nieuws is dat er nu natuurlijk weer snel gekorfbald kan gaanworden.

-Alle jeugdteams gaan op toernooi op zaterdag 25 augustus naar Be Quick in Nuland. Via de leiding van de teams volgt hier meer info over.

-Het e-mailadres van NAS wordt niet meer ondersteund vanuit de KNKV. Graag voortaan je mail sturen naar
anita.van.den.berg@hetnet.nl. We zullen als bestuur kijken of we een ander e-mailadres gaan aanmaken.

-Vanaf maandag 20 augustus starten de buitentrainingen weer:

Maandag van 18.00 tot 19.00 uur
Maandag van 19.00 tot 20.00 uur
Dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur
Dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur
Dinsdag van 20.00 tot 21.30 uur
Woensdag van 19.30 tot 20.30 uur
Donderdag van 18.00 tot 19.00 uur
Donderdag van 19.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 20.00 tot 21.30 uur
Welpen en de Pupillen E1
Aspiranten B1
Junioren A
Aspiranten C2
Senioren 1 en 2
Recreanten
Pupillen D1 en aspiranten B1
Aspiranten C1 en C2
Senioren 1 en 2

-De Senioren 2 zullen gecoacht en getraind gaan worden door Ria Bramsen.

-De indeling voor de kantinediensten vind je terug in het wedstrijdschema, dat binnenkort wordt toegestuurd.

-Denken jullie aan de opgave voor het 4 tegen 4 toernooi en de barbecue op zaterdag 1 september?

-In juli hebben jullie allemaal diverse formulieren ontvangen i.v.m. de nieuwe privacy wet. Een aantal formulieren zijn al binnen, maar nog niet iedereen heeft de verklaring ingeleverd. Vriendelijk verzoek aan iedereen er voor te zorgen dat de overige formulieren zo snel mogelijk worden ingeleverd, dit kan bij de leiding van het team of bij Anita (alle formulieren zijn te vinden onder het kopje “Info”).

-Er komt een startersavond voor beginnende scheidsrechters in Bergharen. Je kunt je hiervoor opgeven bij Anita.

JUNI 2018

Deze nieuwsbrief bevat alle informatie die nodig is om onze vereniging AVG”-proof” te maken. Het zal iedereen niet ontgaan zijn dat er een nieuwe privacy- wet van toepassing is voor bedrijven en verenigingen vanaf 25 mei jl. Binnen het bestuur zijn we daar druk mee geweest. Samen met Berrie Huijbregts hebben we een aantal formulieren gemaakt die voor onze leden van toepassing zijn. Allereerst hebben we als s.v. NAS een privacybeleid gemaakt (zie de website onder het kopje “INFO”).

Daarnaast hebben we voor al onze kaderleden een geheimhoudingsformulier gemaakt. Hierin staat hoe we als vereniging en kaderleden omgaan met de gegevens van onze leden (zie hiervoor ook op de website onder het kopje “INFO”). Als laatste hebben we een toestemmingsformulier gemaakt (ook onder het kopje “INFO” op de website) voor onze leden waarin we toestemming vragen voor diverse zaken, zoals foto’s op de site, facebook, Koerier e.d. We willen alle leden met nadruk vragen om dit laatste formulier af te drukken, op naam in te vullen en terug te geven aan de leiding van je team. Senioren en Recreanten graag het formulier afgeven bij Anita. Voor onze leden onder de 16 jaar is het van belang dat één van de ouders dit formulier ondertekent.

De leiding van de teams verzamelt alle formulieren en zorgt er voor dat deze bij Anita komen (let op dat elk formulier ingevuld èn ondertekend is). Je kunt een eerder verstrekte toestemming áltijd intrekken, door een mail te sturen naar s.v. NAS. Je ontvangt dan een nieuw formulier om in te vullen.
We willen graag voor de start van de nieuwe competitie van alle leden de formulieren terug hebben zodat we als s.v. NAS “AVG-proof” aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Dus in het kort:
Het toestemmingsformulier uitprinten en volledig invullen met naam (en voor leden onder de 16 jaar ook de naam van de ouder / wettelijke vertegenwoordiger). Vink aan wat voor jou (of je kind) van toepassing is en vergeet niet het formulier te ondertekenen. Geef het volledig ingevulde en ondertekende formulier af bij de leiding van je team. Recreanten en Senioren graag afgevem bij Anita.

Iedereen natuurlijk bedankt voor de medewerking.
Als er nog vragen zijn, mail dan naar anita.van.den.berg@hetnet.nl

Natuurlijk wensen we iedereen een hele fijne vakantie toe!
Bestuur s.v. NAS

MEI 2018

– De Jumbo actie van 7 april heeft ons een mooi bedrag opgeleverd: € 1.246,=

– Ook de collecteweek is goed verlopen. We hebben bijna € 4.800,= opgehaald. Iedereen die hieraan meegedaan heeft: bedankt.

– Vanaf 25 mei geldt de nieuwe privacywet. Daar zijn we als bestuur druk mee bezig, we moeten namelijk voor een aantal zaken de toestemming hebben van onze leden ouder dan 16 jaar en van de ouders van onze jongere leden. We
houden jullie op de hoogte.

– In het najaar is er in de regio een jeugdscheidsrechtercursus. Een mooie kans om hier met een aantal leden en/of andere geïnteresseerden van NAS aan deel te nemen (meer info bij Anita).

-Het KNKV biedt verenigingen de mogelijkheid om haar leden op te leiden en uiteindelijk zo jong mogelijk (vanaf 14 jaar) het spelregelbewijs te laten behalen. Dat kan via de website www.korfbalmasterz.nl. Dit is een officiële KNKV-website, die de voormalige Basisopleidingen A en B vervangt.
Op Korfbalmasterz.nl vind je alles wat je nodig hebt om op een leuke en handige manier je spelregels te oefenen, met behulp van veel foto’s en filmpjes. Alle spelregels zijn omschreven in heldere taal en worden verduidelijkt met herkenbare voorbeelden. Zo weet je precies hoe je ze moet toepassen tijdens je wedstrijd èn je begrijpt de beslissingen van de scheidsrechter beter.
Je kunt nu je spelregelkennis al oefenen, kijk dus snel op www.korfbalmasterz.nl.
Met ingang van het volgende seizoen is dit een verplichting voor de leden vanaf 16 jaar. Dus als je het nog niet gehaald hebt, ga er dan snel mee aan de slag!

– AGENDA: Van rrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni vindt het jaarlijkse jeugdkamp plaats en op zaterdag 1 september het 4 tegen 4 toernooi met aansluitend BBQ.

– De TC is druk geweest met de teamindeling voor het volgende seizoen. Voor een aantal teams heeft dit gevolgen. Door verschuivingen zal de teamsamenstelling in een aantal gevallen veranderen. Hierover zijn ondertussen al verschillende gesprekken geweest. Daarnaast zijn we aan het kijken naar de invulling van trainers en coaches bij de teams. Eind mei willen we de teamindeling rond hebben.

-Arbitragecommissie: We zoeken een aantal mensen die het arbitrageplan handen en voeten willen geven. Meer info bij Anita en Lizanne.

– Kantine commissie: We zouden het fijn vinden om een aantal mensen bij elkaar te krijgen die de zaken rondom de kantine gaat regelen. We denken daarbij aan de inkoop, schoonmaakrooster ed. Meer info bij Lizanne en Anita.

APRIL 2018

* Op zaterdag 7 april mogen we weer bij de Jumbo staan om de vouchers aan de mensen te vragen. Het is een competitiedag, dus zullen alle teams weer ingedeeld worden om zo’n anderhalf uur bij de Jumbo te staan. En wel van

 

08.00 tot 09.30 uur
09.30 tot 11.00 uur
11.00 tot 12.30 uur
12.30 tot 14.00 uur
14.00 tot 15.30 uur
15.30 tot 17.00 uur

de Aspiranten C2
de Pupillen E1
de Pupillen E2
de Aspiranten B1
de Pupillen D1
de Aspiranten C1

 

* In de week van 1 t/m 7 april a.s. is de landelijke collecte-actieweek van Fonds Gehandicaptensport. We doen hier weer allemaal aan mee. Op zaterdag 7 april kun je in dekantine je bus inlveren van 10 tot 12 uur.

* Op zaterdag 24 maart jl. zijn we met 7 jeugdtrainers/begeleiding naar een kofbalclinic geweest bij De Horst in
Groesbeek. Er werd training gegeven aan een pupillen- en een junioren team. Er waren diverse oefeningen,
vooral op schot en snelheid. We hebben er veel van geleerd en we gaan hier zeker mee aan de slag binnen onze
vereniging.

* Op maandag 26 maart jl. hebben alle jeugdbegleiders met elkaar om tafel gezeten. Daar kwam een opmerkelijk punt naar voren, er zijn ouders die hun kinderen belonen met geld voor een doelpunt. Op zich niets mis mee zou je zeggen, maar bij een aantal speelsters werkt dit averechts en worden alle ballen op de korf gegooid en niet meer als team samengespeeld. Korfbal is een teamsport en het is net zo belangrijk om de bal goed aan te gooien als te scoren, dus laten we dat niet vergeten.

* Noteer alvast de volgende dat in je agenda!
Vrijdag 13 april: Koppelschieten jeugd vanaf pupillen
Woensdag 18 april: Ledenvergadering
Vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni: Kamp
Zaterdag 1 september: 4 tegen 4 toernooi met aansluitend BBQ

* Verplaatsen 4 tegen 4 toernooi en BBQ
Vanuit de activiteitencommissie komt het voorstel om het jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi en de BBQ te wijzigen van seizoensafsluiting naar seizoensstart. Ieder jaar is het lastig om een geschikte datum te vinden aan het eind van het seizoen. In 2018 willen we daarom het nieuwe seizoen voortaan starten met het familietoernooi, met aansluitend de barbecue. De uitnodiging hiervoor ontvangen jullie uiteraard tijdig, maar we willen jullie vragen de datum wel alvast in je agenda te noteren: zaterdag 1 september 2018. De eerder aangegeven datum in juni komt hiermee te vervallen.

* De kleedkamers worden elke week schoongemaakt door de recreanten en de senioren. Het is van belang dat we samen verantwoording nemen voor een schone kleedkamer. Het is de bedoeling dat alle speelsters na de training en wedstrijd hun schoenen schoonmaken aan de borstel bij de ingang van het veld. Zit er nog modder onder, klop je de schoenen uit boven het veld. Dus niet in de kleedkamer, onder de douche of op de stoep!

* Sponsornieuws!
CLUB VAN 50: In de vorige nieuwsbrief hebben wij jullie al geïnformeerd over het budget wat beschikbaar is door de giften van de leden van de Club van 50. Hierbij willen wij jullie nogmaals vragen om jullie ideeën waar
deze gelden aan besteed kunnen worden door te geven aan Muriel Jansen: jos.muriel@gmail.com. Deze ideeën mogen uiteraard ook besproken worden tijdens de ledenvergadering! Dit kan en mag van alles zijn. Zaken voor het teambelang, spullen voor het gebruik van bijvoorbeeld voorzieningen rondom het veld, enz.. De sponsorcommissie zal aan de hand van de ideeën die worden ingebracht, bekijken wat er te realiseren is.

* SHOEBY AVOND
In de laatste nieuwsbrief is aangegeven dat, in overleg met Antoinette van Shoeby Beuningen, de NAS avond
1x per jaar georganiseerd zou gaan worden. Het idee was om dit in oktober van dit jaar te doen. Nu hebben Antoinette en Mike besloten om te stoppen bij Shoeby. SHOEBY BEUNINGEN BLIJFT UITERAARD GEWOON DOORGAAN! Na vele mooie jaren zich te hebben ingezet voor de Shoeby Beuningen, is het tijd geworden voor iets anders. Antoinette zal een periode van rust nemen, om na te denken welke vervolgstap dit zal zijn.
Natascha zal als storemanager het stokje grotendeels overnemen.
Antoinette en Muriel zouden het een leuk idee vinden om met elkaar nog één keer samen een Shoeby/Nas avond te houden. Dit staat gepland op dinsdag 24 april van 19.00 tot 22.00 uur. Gezien de lange “relatie” die wij als vereniging met Shoeby hebben, zou het leuk zijn als er zoveel mogelijk leden langs komen. Je hoeft niets te kopen, een drankje doen is al leuk! Dus noteer alvast in je agenda: 24 april SHOEBY AVOND NAS!
Een persoonlijke mail voor deze avond volgt nog!

* Parkeren: we willen jullie erop attent maken dat er geparkeerd dient te worden op de parkeerplaats van de Beuningse Boys of op ons eigen terrein. Maar niet op onze inrit of op de inrit van de BB. Ook het parkeren
langs de weg raden wij af i.v.m. het doorgaande verkeer. Ook bij het vertrekken vanaf onze loactie graag rekening houden met de medeweggebruikers. Onze voorkeur heeft ook te vertrekken vanaf de sporthal.

* Douchen: bij de wedstrijden wordt er door alle speelsters gedoucht. De leiding stimuleert dit ook te doen bij
de trainingen i.v.m. hygiëne.

* Oude NAS pakken: Er zijn nog enkele oude Nas trainingspakken. Bijvoorbeeld om te gebruiken voor de
trainingen. Wie er interesse in heeft, kan een pak kopen voor € 7,50. De leidsters van jullie kinderen weten
hiervan.

MAART 2018

Spek de Club-actie

De Jumbo heeft ook dit jaar weer de Spek de Club-actie. Bij €10,= aan boodschappen krijg je een voucher. Deze kun je schenken aan diverse verenigingen, waaronder ook NAS. We hopen dat iedereen zijn familie en bekenden inschakelt om NAS te steunen. Op zaterdag 7 april mogen we weer bij de Jumbo staan om de vouchers aan de mensen te vragen. Het is een competitiedag, dus zullen alle teams weer ingedeeld worden om zo’n anderhalf uur bij de Jumbo te staan.

1e Oefenwedstrijd Welpen

Op zaterdag 3 maart a.s. spelen onze welpen hun 1e oefenwedstrijd tegen Diosa. De wedstrijd is om 14.00 uur in de  Tinnegieter.

Mogelijke kampioenen

De senioren 2 en Pupillen D1 kunnen nog kampioen worden.
Als de Pupillen D1 a.s. zaterdag winnen van JES is zaterdag 10 maart de beslissingswedstrijd in de sporthal in Mill om 12.30 uur.
De Senioren 2 zijn afhankelijk van ODC. Als deze a.s. zondag gelijkspelen of verliezen, is NAS bij winst kampioen, spannend dus! Succes allemaal.

Trainersclinic voor leidsters en trainers

Op zaterdag 24 maart gaan de leidsters en trainers naar een trainersclinic in Groesbeek georganiseerd door de KNKV. Er zullen toptrainers les en uitleg geven over de trainingen.

Collecte Fonds Gehandicaptensport

In de week van 1 t/m 7 april a.s. is de landelijke collecte-actieweek van Fonds Gehandicaptensport. We doen hier weer
allemaal aan mee. We zijn nog op zoek naar mensen die met het organiseren hiervan willen helpen.

Noteer alvast de volgende data

Zaterdag 17 maart
Vrijdag 23 maart
Vrijdag13 april
Vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni
Zaterdag 16 juni
Zondag 17 juni
Bingo
Koppelschieten 16+
Koppelschieten jeugd vanaf pupillen
Kamp
BBQ
4 tegen 4 toernooi

Trainingstijden 2e buitenseizoen 2017-2018

De laatste binnentrainingen zullen zijn op donderdag 15 maart.
Vanaf maandag 19 maart starten de buitentrainingen weer.

Maandag 18.30 tot 19.30 uur
Dinsdag 18.30 tot 20.00 uur
Dinsdag 18.30 tot 19.30 uur
Dinsdag 20.00 tot 21.30 uur
Woensdag 19.30 tot 20.30 uur
Donderdag 18.00 tot 19.00 uur
Donderdag 18.00 tot 19.00 uur
Donderdag 18.00 tot 19.00 uur
Donderdag 19.00 tot 20.00 uur
Donderdag 19.00 tot 20.00 uur
Donderdag 20.00 tot 21.30 uur
Donderdag 20.00 tot 21.00 uur
Aspiranten C1
Aspiranten B1
Pupillen D1
Senioren 1 en 2
Recreanten
Welpen
Pupillen E1 en E2
Aspiranten C1
Aspiranten C2
Pupillen D1
Aspiranten B1
Senioren 1 en 2

Parkeren

We willen jullie erop attent maken dat er geparkeerd dient te worden op de parkeerplaats van de Beuningse Boys of op ons eigen terrein. Maar niet op onze inrit of op de inrit van de Beuningse Boys. Ook het parkeren langs de weg raden wij af in verband met het doorgaande verkeer.

Ontwikkelingsstage naar Tanzania

Hallo iedereen!
Mijn naam is Danique Hutting, ik ben zestien jaar oud en zit in 5VWO op het Dominicus College in Nijmegen. Ik speel al sinds 2006 korfbal bij NAS, speel nu bij de senioren 2 en geef training aan de D1. Ik ga deze zomervakantie drie weken op ontwikkelingsstage naar Tanzania namens stichting Global exploration. Wat ga ik daar doen? Ik ga samen met een
groep van 32 andere leerlingen mijn handen uit de mouwen steken om een bijdrage te leveren aan verschillende scholen. Zo gaan we naar een basisschool midden in het Maasaï-gebied om een teachershouse te bouwen, naar een secondary school om een extra lokaal te realiseren en doen we op andere scholen nog verschillende klusjes. Het zijn dus een aantal projecten die daar worden uitgevoerd en zorgen voor goede, langdurige resultaten. Tijdens deze stage proberen we voor de mensen daar het leven een beetje makkelijker te maken en veel van elkaar te leren. Om deze projecten mogelijk te maken is er geld nodig, sponsorgeld. Ik moet minimaal 1800 euro ophalen om mee te mogen.
Zou jij mij een handje kunnen helpen om de kinderen in Tanzania te helpen, door een kleine bijdrage te leveren? Of weet je een bedrijf die mij zou kunnen helpen? Neem dan contact met me op via e-mail daniquehutting13@gmail.com of telefoonnummer 0646852676. Hiermee zou je mij enorm helpen!

Groetjes,
Danique Hutting

DECEMBER 2017
VAN DE VOORZITTER

De laatste keer dat ik een stukje schreef voor het clubblad verscheen het nog gewoon op papier. Het afgelopen jaar heeft de digitalisering meedogenloos toegeslagen bij NAS. We hebben nu de Nieuwsflits en dat werkt wat mij betreft in ieder geval prima. Minder vaak een stukje schrijven en door de hogere verschijningsfrequentie beter op de hoogte.

Ook is de ligging van onze accommodatie ‘Via NAS’ -zij het in figuurlijke zin- veranderd’. Lagen we eerst een beetje in ‘the middle of nowhere, nu liggen we buiten de bebouwde kom aan een doorlopende weg, bijna in een Ewijkse woonwijk. Dat laatste is wel een dingetje, want ligt ‘Via Nas’ nu in Beuningen of Ewijk? Wie het weet mag het zeggen. Het zou handig zijn als waar nu Ewijk begint, aan de andere kant van de weg het bebouwde kombord van Beuningen geplaatst wordt. We liggen dan binnen de bebouwde kom van Beuningen en bijkomend voordeel is dat de snelheid op de weg terug kan van 60 naar 30 km per uur. Wel zo veilig.

Tot slot wens ik speelsters, vrijwilligers, sponsoren, donateurs, adverteerders en supporters een voorspoedig, gezond en sportief 2018.

Frans Houben
voorzitter

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

We zijn op zoek naar een paar handige mensen die een aantal klusjes willen doen tijdens de winterperiode, onder andere het vervangen van het hout van de banken en het schilderen van korfbalpalen.
Geef je op bij Willy Hutting 06-53664607.

SPONSORNIEUWS!

SPONSORCONTRACTEN
Voor de feestdagen zijn we een bezoekje gaan brengen aan onze sponsoren en zijn ze verrast met een Fles Glühwein. Mooi is om te zien hoe zij dit bezoekje van NAS waarderen. Even een praatje, even contact met elkaar. Dit verbindt de club met onze sponsoren. Voor HelpenKiezen en Geef.nl hebben we uiteraard gezorgd dat zij dit presentje met de post mochten ontvangen. Wij hopen dat jullie ervan genoten hebben! Dit jaar liepen een aantal contracten van onze sponsoren ten einde. De sponsorcommissie heeft deze sponsoren benaderd en wij zijn enorm verheugd dat alle sponsoren hun contract weer hebben verlengd. Wij vinden het bijzonder dat deze sponsoren onze vereniging een warm hart toedragen en willen hen nogmaals hiervoor bedanken!

VD WEERDEN AUTOBANDENSERVICE

CROONEN DENTAL SERVICE

PIETER OOSTERHOUT BURO VOOR ARCHITEKTUUR

VD BERG COMPUTERHULP BEUNINGEN

SHOEBY BEUNINGEN

HELPENKIEZEN HYPOTHEKEN

CLUB VAN 50
Het afgelopen jaar is er weer veel gerealiseerd. De Club van 50 heeft de scheidsrechters van NAS voorzien van
nieuwe shirts. En daarnaast zijn ze verrast met een professionele scheidsrechterfluit en stopwatch. Dit allen is mogelijk geworden, door de bijdrage van de leden van de Club van 50. Bedankt allemaal! Ook voor het komend seizoen hebben 29 leden zich weer verbonden aan dit initiatief. Dit jaar was de tweede keer dat de leden hun donatie konden doen via Geef.nl, wat mogelijk is gemaakt door onze sponsor “Stichting GeefGratis”. En met
succes, want bijna alle donaties zijn via deze link ontvangen! Dank je wel Jordan! Voor het komend seizoen is er weer een mooi budget beschikbaar. Wij vragen dan ook aan alle spelers, coaches en trainers, om na te denken waar behoefte aan is? Dit kan van alles zijn. Zaken voor het team belang, spullen voor het gebruik, voorzieningen
rondom het veld, etc.. De sponsorcommissie zal aan de hand van de ideeën die worden ingebracht, bekijken
wat er te realiseren is. Dus mail je idee naar nas.beuningen@knvk.net.

SHOEBY AVOND
In november is er weer de traditionele Sponsoravond geweest bij Shoeby, waar de leden en hun introducees
hun feestoutfit konden shoppen met een leuke korting en opbrengst voor NAS. Het was wederom een gezellige avond, met een heerlijke versnapering en bubbels!
De afgelopen 3 jaar werd deze avond 2 x per jaar gehouden. In samenspraak met Antoinette van Shoeby zal deze avond in 2018 1x georganiseerd worden. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte, wanneer deze avond zal zijn!

HELPEN KIEZEN HYPOTHEKEN
Met een nieuw jaar “voor de deur” verandert er ook weer een hoop op hypotheekgebied. Misschien loopt je rentecontract af of zit je in een fase waarin je misschien een nieuwe of andere woning wilt kopen? HelpenKiezen helpt je graag hiermee verder. In een kosteloos en vrijblijvend gesprek kan Dennis Janssen van HelpenKiezen in Nijmegen je een eerste advies geven over de mogelijkheden. HelpenKiezen geeft als sponsor een korting op de
advieskosten, op het moment dat je je hypotheek via hun regelt. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouders, waarvan hun dochter bij NAS lid is.

STAND TOT 31 DECEMBER 2017

Senioren 1      5e
Senioren 2      2e
B1                   3e
C1                   4e
C2                   3e
D1                   1e
E1                   6e
E2                   8e
 

SINTERKLAASMIDDAG
NOVEMBER 2017

– Op zondag 15 oktober jl. zijn de Senioren 2 kampioen geworden, een hele mooie prestatie. Gefeliciteerd, meiden!

– Het koppelschieten van 13 oktober is door de toestand van het veld niet doorgegaan, we verzetten het naar het voorjaar: reserveer alvast vrijdag 23 maart 2018 in je agenda.

– Deze week zijn de 1e zaaltrainingen begonnen. Denken jullie aan goede zaalschoenen, dus geen stoffen gympen of sneakers!! Ook in de zaal zijn goede schoenen belangrijk om blessures te voorkomen.

– De zaalwedstrijden zullen starten in het weekend van 11 november. De thuiswedstrijden zullen gespeeld worden in sporthal De Tinnegieter in Beuningen of sporthal de Kloosterhof in Weurt. De meiden vinden het leuk als er publiek komt aanmoedigen. Graag plaatsnemen op de tribunes en niet in de zaal.

– Bij elke wedstrijd is er een zaalwacht. Dat is een ouder van het spelende team. Wat zijn de taken van de zaalwacht:
* Deze zorgt ervoor dat de juiste palen en manden op het speelveld aanwezig zijn, samen met de leiding van de teams.
* Deze houdt de stand bij via het score bord.
* Deze houdt de tijd voor de scheidsrechter bij en geeft de scheidsrechter een seintje bij het einde van de eerste helft en het einde van de wedstrijd.
* De Welpen en Pupillen E1 spelen op een geel of rood veld in de sporthal. De andere teams spelen op het zwarte veld.
* De Pupillen E spelen op een 3 meter korf en met bal maat 4.
* In Weurt spelen de Pupillen D met vaste korf (in de grond ) van 3 meter. In Beuningen met de verplaatsbare palen, ook op 3 meter en met bal maat 4.
* De andere teams spelen allemaal met de vaste palen van 3,5 meter en met bal maat 5.
* In Weurt is er een bal maat 4 en 5 aanwezig bij de beheerder. In Beuningen liggen de ballen in de kast van NAS. Sleutel bij de beheerder.
* Bij blessures zorgt de zaalwacht dat er bij de beheerder een icepack gehaald wordt.

– Fleur van de Kruijssen is gestopt met het training geven aan de Welpen. Ze kan het met haar studie niet meer combineren. We bedanken Fleur voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar studie. Lisanne Cobussen zal de trainingen overnemen. We wensen haar veel succes en korfbalplezier met onze Welpen.

– De kangoeroes gaan ook naar binnen en wel op 4 november, 25 november, 16 december, 13 januari, 3 februari, 24 februari, 17 maart en 7 april.

– De uitnodiging voor het Sinterklaasfeest van de Pupillen E, Welpen en Kangoeroes komt binnenkort, maar reserveer maar vast in je agenda: woensdag 22 november.

OKTOBER 2017

– Zaterdag 30 september zijn de 1e kampioenen gehuldigd bij s.v. NAS. De Pupillen E1 kregen een medaille, en taart van het bestuur en van de club van 50 een consumptie. Van hun ouders kregen zij een mooie groene handdoek met
naam.

– Op vrijdagavond 13 oktober a.s. zal voor de zesde keer het koppelschieten plaatsvinden! Bij het koppelschieten staan twee korven op 7 meter van elkaar en gaat het erom welk koppel binnen een bepaalde tijd de meeste doelpunten maakt. Het koppelschieten is bedoeld voor de junioren, senioren en recreanten van NAS, maar ook ouders van (jeugd)leden en/of kaderleden worden van harte uitgenodigd om op deze gezellige avond mee te komen doen. Vanaf 19.30 uur gaan we in meerdere poules strijden, om uiteindelijk via kwart en/of halve finales in de finale te strijden voor de s.v. NAS koppelschieten – wisselbeker: de Jo Klaassen Bokaal! Doe je mee? Stuur dan een e-mail met de namen van het koppel naar: bohmerdonkers@chello.nl. Je opgave moet uiterlijk 9 oktober binnen zijn!

– Zondag 15 oktober kunnen de senioren 2 hun kampioenschap binnen halen bij winst tegen Astrantia/De Horst. Kom dus allemaal naar VIA Nas om 11:00 uur!

– De herfst begint al echt te komen. De binnentraininegn starten op maandag 30 oktober.
In de Tinnegieter
Maandag van 1800 tot 1930 uur C1
Donderdag van 1800 tot 1900 uur E1 en E2
Donderdag van 1900 tot 2000 uur C2
Donderdag van 2000 tot 2100 uur B1
Donderdag van 2100 tot 2200 uur S1 en S2
In de Leghe Polder
Dinsdag van 1830 tot 2000 uur B1
Dinsdag van 2000 tot 2130 uur S1 en S2
Donderdag van 1800 tot 1900 uur welpen
Donderdag van 1900 tot 2000 uur D1

– Zet vast in je agenda:
Woensdag 22 november
Sinterklaasmiddag voor de kangoeroes, welpen, pupillen E1 en E2.
Dinsdag 12 december kerststuk maken voor de leden vanaf 16 jaar en ouders van de jeugdleden.

– Club van 50
Binnenkort zal de vraag weer komen of je weer een jaar lid wilt zijn van de club van 50. We rekenen op jullie. Afgelopen jaar zijn de kampioenen getrakteerd op een consumptie, zijn de scheidsrechters in het nieuwe gestoken
en is er geld gegeven aan de kampcommissie voor het vervoer naar Slagharen. Het geld wordt dus goed besteed. Heb je nog leuke ideeen voor de club van 50 neem dan contact op met
Muriel Janssen 024-6770592
of met
Willie Bleumink 06-48612755

 **************************************************************************************************

Vrienden van s.v NAS

Buro voor architectuur BNA Pieter Oosterhout – Beuningen

Praktijk Mondhygiëne Seuntjens Beuningen

Croonen Dental Services Beuningen

Van Oosterwijk Molenschot bv

Dekker Osteopathie Beuningen

vdBerg Computerhulp Beuningen

Van Duinen Reclame Weurt

Van de Weerden bandenspecialist

Dennissen Schilderwerken en Glasisolatie Beuningen

Sportcafé De Tinnegieter

Shoeby Beuningen

Helpen Kiezen Nijmegen

Sporthal De Kloosterhof

Teunissen Tweewielers

Limburgia Wijchen

 1. Jansen Grondverzet

Atlantic Slaapadvies & Bedcomfort

Assurantie Kantoor Ramakers

Gelsing Techniek

Restaurant de Heksenkeuken

* * * * * * *

Slijterij en Wijnhandel de Toog

Een bekende zaak met een nieuw gezicht!
Verhuurt alle noodzakelijke materialen voor een feestje; vraag naar de mogelijkheden.
Verzorgt graag uw persoonlijk cadeau of uw relatie- en kerstgeschenk.
Slijterij en Wijnhandel de Toog
Kerkplein 62
6641 BH Beuningen
024- 6771670
06-44928085
Email: info@slijterijdetoog.nl
Site: www.slijterijdetoog.nl

* * * * * * *

Ramona de Bot
Thomas van Heerenveldstraat 19
Weurt
(T) 06 52383666
(E) mijnhaarsalon@hotmail.com
(W) www.mijnhaarsalon.nl

**************************************************************************************************